Schiavone todellinen yllätysmestari Ranskassa

29-vuotias italialainen Francesca Schiavone otti todellisen yllätysmestaruuden Ranskan avoimessa tennisturnauksessa. Italialainen pelasi kuin hurmiossa ja voitti suosikkina finaaliin lähteneen Australian Samantha Stosurin 6-4, 7-6(7-2).

urheilu
YLE

Molemmat pelaajat olivat ensimmäistä kertaa Grand Slam -finaalissa. 29-vuotiaan italialaisen finaalipaikka oli yllätys. Hänestä tuli ensimmäinen italialaisnainen, joka voittaa Grand Slam -turnauksen.

Stosur on maailmanlistan seitsemäs, Schiavone sijalla 17, mutta hän nousee kymmenen parhaan joukkoon maanantaina.

Stosurin syöttö ja kämmenlyönti ovat vahvoja aseita, joilla hän pääsee hallitsemaan tilanteita. Stosur pudotti matkallaan finaaliin Justine Heninin, Serena Willamsin ja Jelena Jankovicin. Schiavonen aseet ovat kova taistelu ja taitavat kierteet.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Suosikkina finaaliin lähtenyt Stosur ei saanut murtoja aikaiseksi. Schiavonekin hankki yllättävän paljon suoria pisteitä syötöllään. Tilanteessa 2-2 italialainen pääsi hiukan haistelemaan syötönmurtoa, kun Stosur oli syöttövuoroaan tappiolla 0-30, mutta australialainen selvitti tilanteen.

Stosurin syöttäessä tilanteessa 4-4 Schiavone hankki kolme murtopalloa. Kolmas niistä toi tulosta, kun australialainen sortui kaksoisvirheeseen.

Schiavone pääsi syöttämään erävoitosta. Vaikka italialainen joutui tappiolle 0-30, hän pelasi hienoja palloja ja vei erän toisella eräpallollaan.

Toisen erän alussa tilanteessa 1-1 Schiavonella oli jälleen kaksi murtopalloa, mutta Stosur selvitti tilanteen. Seuraavassa syöttövuorossa australialainen onnistui vihdoin murrossa ja siirtyi 3-1 -johtoon.

Stosur piti syöttönsä ja kasvatti johtonsa 4-1:een. Australialaisen kämmen ei kuitenkaan ollut läheskään samassa iskussa kuin edellisissä otteluissa. Schiavone mursi takaisin, piti syöttönsä ja tasoitti tilanteeksi 4-4.

Tämän jälkeen molemmat pitivät syöttönsä ja ratkaisua haettiin tie-breakista. Schiavonen peli näytti siltä, että hän oli yksinkertaisesti päättänyt ottaa voiton. Katkaisupeli Schiavonelle 7-2.

Italialainen pääsi juhilmaan uransa ensimmäistä Grand Slam -turnausvoittoa. Hän kaatui ensin kentän pintaan ja kiipesi sitten katsomoon juhlimaan tukijoukkojensa kanssa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat