Schiavone ja Stosur - hitaasti kiiruhtamalla tennishuipulle

Francesca Schiavone, 29, ja Samantha Stosur, 26, nousivat tavallista myöhemmällä iällä ensimmäiseen Grand Slam -finaaliinsa. Schiavone on ollut vuosikausia maailmanlistan 30 parhaan joukossa, mutta harvat uskoivat hänen koskaan nousevan Grand Slam -voittajaksi.

urheilu
EPA

Schiavone oli ensimmäistä kertaa 30 parhaan joukossa jo vuonna 2001 ja siitä lähtien joka vuoden päätteeksi lukuunottamatta vuotta 2002.

Paras ranking tähän mennessä on 11 vuodelta 2006. Maanantaina julkaistavalla listalla hän nousee ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Grand Slam -turnauksissa Schiavone oli aiemmin edennyt kolme kertaa puolivälieriin. Hän on ollut tasainen suorittaja, mutta todellisia huippuja ei ole tullut.

Nyt kesäkuussa 30 vuotta täyttävä italialainen on Grand Slam -voittaja, ensimmäisenä italialaisena naisena. Vaikka Stosur pudotti ehkä kovempia nimiä ennen finaalia, Schiavonen jalkoihin jäivät kuitenkin Li Na, Maria Kirilenko, Caroline Wozniacki ja Jelena Dementjeva.

Finaalissa Schiavone pystyi kesyttämään Stosurin aseet, joihin muut eivät löytäneet vastausta.

Schiavonen aseet ovat kova taistelu ja vaihteleva peli. Finaalissa hän teki syötöllä yllättävän paljon suoria pisteitä ja pelasi muutenkin hyvin aggressiivisesti.

- En ole valmistellut puhetta, koska jos valmistelen jotain, asiat eivät koskaan tapahdu. Minulla oli mahtava olo tänään, tunsin itseni mestariksi. Olen todella, todella onnellinen, Schiavone sanoi ottelun jälkeen.

Stosur pikku hiljaa maailman huipulle

26-vuotias Samantha Stosur oli aiemmin nelinpelispesialisti, joka nousi nelinpelissä maailman ykköseksi. Hänen kaksinpeliuransa on noussut pikku hiljaa. Varsinkin massakentät näyttävät sopivan Stosurille. Viime vuonna hän oli Ranskan avoimissa jo välierissä ja maailmanlistalla hän on noussut jo ennen tätä turnausta seitsemänneksi.

Stosurin syöttö ja yläkierteinen kämmenlyönti olivat tässä turnauksessa aivan omaa luokkaansa loppuotteluun asti. Australialainen pudotti matkallaan finaaliin mm. Justine Heninin, Serena Williamsin ja Jelena Jankovicin.

Hän lähti finaaliin suosikkina, mutta Schiavone löysi keinot Stosurin pysäyttämiseksi. Jos Stosur olisi voittanut, hänestä olisi tullut ensimmäinen australialainen nainen 30 vuoteen, joka voittaa Grand Slam -turnauksen. Nyt edellinen voittaja on yhä Evonne Goolagong.

- Mielestäni en pelannut huonosti. Hänellä oli vain loistava päivä. Hän pelasi rohkeasti ja kaikki onnistui, Stosur sanoi.

Lähteet: Sakari Lund, YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat