1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Capello koputtaa puuta ja peluuttaa tähtiään MM-kenraalissa

Kapteeni Rio Ferdinandin viime hetken loukkaantuminen ei ole säikäyttänyt Fabio Capelloa, sillä mies ei aio säästellä Englannin parhaita pelaajia viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-turnausta. Joukkue kohtaa maanantain MM-kenraalissaan eteläafrikkalaisen seurajoukkueen Platinum Starsin.

Kuva: YLE

- Minun on peluutettava kaikkia MM-avauksessa pelaavia pelaajia ainakin 45 tai 60 minuuttia. En tiedä, onko se suuri riski, mutta koputan puuta, Capello kommentoi.

Italialaisluotsi painottaa, että avauskokoonpanossa olevien pelaajien on päästävä hiomaan tuntumaansa ja yhteispeliään mahdollisimman paljon.

- Meidän täytyy olla varovaisia loukkaantumisten suhteen, mutta pelaajien on saatava harjoitella. Aina varovaisuuskaan ei kuitenkaan riitä, Capello jatkoi.

Capellon tärkein aihe maanantain harjoituspelissä on sopivan toppariparin löytäminen John Terrylle. Tyrkyllä Ferdinandin paikan ottajaksi ovat Ledley King, Jamie Carragher, Matthew Upson ja Etelä-Afrikkaan lennätetty Michael Dawson.

Keskikenttäpelaaja Frank Lampard linjaa, etteivät pelaajat lähde ottamaan turhia riskejä viimeisessä harjoitusottelussa. Joukkueen on kuitenkin päästävä pelaamaan yhdessä MM-avauksen alla.

- Emme lähde heittäytymään älyttömiin taklauksiin, mutta meidän on tehtävä tiukasti töitä kisakunnon löytämiseksi. Kun turnaus alkaa, pelaajille ei saa antaa aikaa. Teemme ennemmin sen eteen töitä, Lampard selitti.

Englanti avaa MM-kisaurakkansa Yhdysvaltoja vastaan Rustenburgissa lauantaina 12.6. klo 21.30.