Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Juventus - Roma

Finaalien floppaajasta pudotuspelien arvokkain

22-vuotias Jonathan Toews valittiin NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Loistavat pudotuspelit pelanneen nuoren Chicago-kapteenin epäiltiin menettävän mahdollisuutensa huippuarvostettuun Conn Smythe -palkintoon miehen kärsittyä tehottomuudesta finaalisarjassa.

urheilu
Jonathan Toews
Yle

Toews jyräsi pitkään pudotuspelien pistepörssin kärjessä, mutta kompastui finaalisarjassa tehottomuuteen merkkauttamalla kuudessa ottelussa vain kolme syöttöpistettä. Lopulta kanadalaisen hurjat tehot 7+22=29 riittivät pistepörssin kakkossijaan, kun Danny Briere teki pisteen enemmän.

Hall of Famen perustajan Conn Smythen mukaan nimetyn palkinnon saajan valitsevat jääkiekkotoimittajat. Useimmin pysti on mennyt maalivahti Patrick Roylle, joka valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajiksi keväinä 1986, 1993 ja 2001.

Palkinnon kahdesti voittaneiden pelaajien listalta löytyvät sellaiset kiekkolegendat kuin Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr ja Bernie Parent.

Samalla Toewsista tuli 24. pelaaja niin sanottuun Kolmen kullan kerhoon. Tuohon porukkaan päästäkseen Stanley Cupin lisäksi on voitettava olympiakulta ja maailmanmestaruus. Toews on seitsemäs kanadalaispelaaja, joka on saavuttanut kaikki kolme suurvoittoa.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat