Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Mansaaren legendaarinen TT-ajo vaati taas uhrin

Uusiseelantilainen moottoripyöräilijä Paul Dobbs, 39, on kuollut perinteikkäässä Mansaaren TT-ajoissa. Vuodesta 1904 lähtien maailman vanhimmassa moottoripyöräilytapahtumassa on kuollut yli 234 ihmistä.

urheilu
Arkistokuvaa Mansaaren TT-ajoista vuodelta 2007.Dave Kneen

Dobbs kuoli Ballagareyn osuudella osallistuessaan Supersport-luokassa neljän kierroksen kilpailuun torstaina.

Hän sijoittui 22:nneksi maanantain osuudella. Dobbs debytoi Mansaaren TT-ajoissa vuonna 1999. Hän sijoittui tapahtumassa parhaimmillaan kuudenneksi 400 kuutioisten kevytluokassa vuonna 2000.

Uusiseelantilainen kuljettaja oli pidetty ja lupaava moottoripyöräilijä, jolla oli paljon ystäviä lajin parissa. Häntä jäivät suremaan erityisesti vaimo sekä kaksi lasta.

Mansaaren TT-ajot (Isle of Man Tourist Trophy) on vuosittainen Mansaarella ajettava maailman vanhin moottoripyörien kilpailu. Vuosina 1949–1975 ajot kuuluivat osakilpailuna moottoripyöräilyn MM-sarjaan.

Kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1904 autokilpailuna, ja vuodesta 1907 mukana ovat olleet vain moottoripyörät. Vuosien saatossa vaarallinen ja vaativa tapahtuma on vaatinut 234 uhria.

Kilpailussa ajetaan 60 kilometrin mittaisella radalla eikä sen varrella ole kunnon turva-alueita. Esimerkiksi valotolpat ja sähköpylväät on peitetty pelkin heinäpaalein.

Menestyksekkäin kuljettaja radalla on ollut Joey Dunlop, joka on voittanut 26 kertaa eri luokissa vuosien 1977–2000 aikana.

Lähteet: YLE Urheilu - AP, AFP, Wikipedia

Suosittelemme

Tuoreimmat