1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

KPL näytöstyylillä voittoon Koskenkorvasta

Superpesiksessä Sami Joukainen siivitti 1+6 kotiutuksella Kouvolan Pallonlyöjät 2-0 (9-1, 7-2)-murskavoittoon Koskenkorvan Urheilijoista. Samalla Joukainen siirtyi 800 lyödyn juoksun kerhoon.

Molempien jaksojen alussa karkuteille sännännyt kotijoukkue ei antanut vierailija KoU:lle mitään mahdollisuuksia. Koskenkorvan joukkueesta ainoastaan jokerikotiuttaja Tuomas Tallbacka onnistui kelvollisesti, ja miehen mailasta lähtivät kaikki KoU:n juoksut. Kolmostilanteet menivät koko ottelussa 28-5 (avausjaksolla 15-2).

- Vastustajalla ei ole väliä, sillä itse pitää tehdä asioita ja lyödä. Peli on mennyt eteenpäin varsinkin sisäpelin osalta. Tyytyväinen olen meidän suuntaan, KPL:n viuhkamies Mikko Hylkilä kertoi.

Avausjakson ratkaisu nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen. Ensin KoU tarjoili avausjuoksun harhaheitolla ja heti perään KPL niittasi itsensä 3-0-johtoon. Kolmannen aloittavalla Juho Hacklinin ja Joukaisen kunnarit kaunistelivat lukemia. Vieraiden ainokaiset tilanteet syntyivät vasta viimeisessä vuorossa. Tallbacka löi pientä lohtua jakson päätteeksi.

- Jaksojen alut olivat katasrofeja. Miettimisen aihetta peli antoi. Todella huono esitys meiltä, KoU:n pelinjohtaja Juha-Pekka Soini tuskaili.

Joukainen 800 lyödyn kerhoon

Sami Joukaisen illan kruunasi päätösjakson ensimmäisen vuoron läpilyönti. Mies yllätti kopparina pelanneen Janne Rauhalan sillä seurauksella, että KPL siirtyi 3-0-johtoon. Lyönti oli samalla Joukaiselle uran 800:s lyöty.

- En ole itse ollut huolissani omasta työstäni. Vanha lämpenee ehkä hitaasti, kentän paras veisteli.

KPL löi tasaisesti palloa väliin ja loppulukemat syntyivät varsin vaivattomasti. Tallbackan läpilyönti toi valoa KoU:n peliin, mutta muuten Pallonlyöjien pitävä ulkopeli ei ollut enää yllätettävissä.

- Jaksojen alussa piti olla vahva, mutta ei saatu edes tilanteita. Ykköspaloja tehtiin paljon ja vaikea on voittaa, jos tällaisia virheitä tulee, Tallbacka ruoti.

KoU:n otteista paistoi joukkueen sielun Veli-Pekka Yli-Hirvelän poissaolo. Pelinjohtaja Soini ei kuitenkaan tällä omiensa heikkoa esitystä kuitannut.

- Ei saa olla yhden miehen poissaololla isoa merkitystä. Yli-Hirvelällä on alaraajavamma, mutta pystynee sunnuntaina pelaamaan, Soini totesi.