Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Minnesota luopumassa Mikko Koivun "poliisista"

Minnesota Wild on luopumassa näillä näkymin kovanaama Derek Boogaardista, jonka jäälle tuoma lisäarvo ei enää kelpaa Mikko Koivun, Antti Miettisen ja Niklas Bäckströmin edustamalle NHL-seuralle.

urheilu
Näistä toimista Derek Boogaard kaukalossa muistetaan. (Arkistokuva)EPA

Jo menneellä kaudella Minnesotan "poliisin" hinta/laatu -suhdetta puntaroitiin seuran piirissä pitkään ja hartaasti. Onko järkeä maksaa parin minuutin jääajasta 1,250 miljoonan dollarin vuosimaksua palkkakaton aikakaudella?

Boogaardin, 27, vastuu on pienentynyt entisestään, ihan niin kuin muidenkin NHL-seurojen kovanyrkkien. Wild-valmentaja Todd Richards arvostaa Boogaardia oman roolinsa huipputekijänä, mutta paljastaa hakevansa erilaista kovuutta jäälle.

- Kokoonpanosta pitää löytyä riittävästi kovuutta ja ilkeyttä. Filosofisesti ajateltuna jos saamme jäälle hieman enemmän nelosketjun ilmettä ja samaan aikaan pystymme haalimaan entistä enemmän syvyyttä ja nopeutta joukkueeseen - kovuutta unohtamatta - niin puhumme jääkiekosta, josta pidän, kuvasi Richards.

Toimitusjohtaja Chuck Fletcher huomautti, että markkinoilla on tällä hetkellä useita kovaan peliin pystyviä vapaita agentteja, jotka tuovat eri ulottuvuuksia jäälle kuin Boogaard, jonka luistelutaito on luvalla sanoen heikkoa tasoa. Verkkainen Boogaard ei tahdo ehtiä edes taklaamaan pienessä kaukalossa.

Muun muassa Manny Malhotra, Ryan Johnson, Arron Asham, Adam Burish, Colby Armstrong ja Jamal Mayers ovat pelaajia, joista joku saattaa kiinnostaa Minnesotan luotsia vallan hyvin.

Menneellä kaudella Boogaard pelasi minimijääajalla 57 ottelua tehoin 0+4=4/-12. Jäähyminuutteja hänelle kertyi 105.

Markkinamielessä isokokoisen hyökkääjän menetys tulee kirpaisemaan, sillä hänen pelipaitojaan myydään Minnesotassa valtavasti. Wildin kotihallissa, Xcel Energy Center -areenassa Boogaard-paidalla varustettuja faneja on nimittäin enemmän kuin esimerkiksi Mikko Koivu-paidalla varustettuja katsojia, yllättävää kyllä.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat