Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Atalanta - Lazio

Helminen ja Marttinen Pelicansiin

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Pelicans solmi sopimukset keskushyökkääjä Dwight Helmisen ja puolustaja Jyri Marttisen kanssa. Molemmat pelaajat tekevät paluun SM-liigaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

urheilu
Dwight Helminen.
Dwight Helminen.YLE

- Meillä on oma hyvä runko joukkueessa ja nämä uudet hankinnat sopivat hyvin meidän joukkueen nykyiseen urheilulliseen tyyliin. Molemmat ovat hyviä, kurinalaisia ja vahvasti luistelevia pelaajia, sanoo Pelicansin päävalmentaja Mika Toivola seuran tiedotteessa.

Pelicans on tehnyt yhden vuoden mittaisen sopimuksen keskushyökkääjä Dwight Helmisen, 26, kanssa. Kaksi edellistä kautta Helminen on pelannut NHL:ssä Carolina Hurricanesin ja San Jose Sharksin riveissä sekä AHL:ssä Worcesterissä ja Albanyssa. Kuluneella kaudella Helminen pelasi seitsemässä play off -ottelussa San Josen riveissä. Kaudella 2007 – 2008 Helminen pelasi SM-liigaa JYP:n riveissä tehden 52 ottelussa yhteensä 45(20+25) tehopistettä.

- Helminen vahvistaa entuudestaan vahvaa sentteriosastoamme. Hän on sopivan tyylinen pelaaja meille ja on varmasti iso vastuun kantaja ensi kauden joukkueessamme. Tulee olemaan kärkihyökkääjiämme ja pystyy pelaamaan vahvasti molempiin suuntiin, sanoo Pelicansin pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen.

Puolustaja Jyri Marttisen, 27, kanssa Pelicans on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Maajoukkueessakin esiintynyt lujaa taklaava puolustaja siirtyy Pelicansiin Ruotsin Elitserienin Skellefteåsta, jossa on pelannut kolme edellistä kautta. Suomessa Marttinen on viimeksi pelannut kaudella 2006 – 2007 tehden JYP:n paidassa kovat tehot puolustajalle, 44 ottelua, 13+17=30 pistettä.

- Jyri on hankittu meille johtavaan rooliin puolustuksessa ja tulee varmasti saamaan paljon jääaikaa. Pelaajana Jyri on taistelija ennen kaikkea ja erittäin kokonaisvaltainen pelaaja. Hän pystyy tukemaan hyökkäyksiä ja pelaa myös vahvaa oman alueen peliä, kommentoi Mika Toivola.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat