1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Englannilla ryhtiliikkeen paikka

Englannin urakka jalkapallon MM-kisoissa on sujunut hengettömän pelin ja kriisikokousten merkeissä. Keskiviikon ottelu Sloveniaa vastaan on joukkueen viimeinen mahdollisuus pelastaa turnauksensa. Alle kahdessa viikossa Englanti on pudonnut ennakkosuosikkien joukosta ryhmäksi murjottavia alisuorittajia.

Kuva: YLE

Slovenia johtaa lohkoa C ennen päätöskierrosta neljällä pisteellä. USA ja Englanti ovat kahdessa pisteessä, Algeria yhdessä pisteessä. Kaikki on lohkossa vielä mahdollista.

Englannin leiristä vakuutetaan, että kaikki on hyvin, että joukkue on yhtenäinen ja valmentajansa Fabio Capellon takana. Julkinen salaisuus on kuitenkin, että Capellon pelaajavalinnat ja pelitaktiikka eivät miellytä kaikkia.

Capello on luvannut muutoksia ryhmään. Englannin joukkue on täynnä pelaajia, jotka ovat pelanneet loistavasti Valioliigassa, mutta eivät löydä samanlaista virettä maajoukkuepaidassa. Frank Lampard myöntää asian.

- Meidän täytyy pelata täällä samalla intohimolla kuin joka viikko kotona, keskikenttäpelaaja Lampard totesi.

- Tuemme täysin Capelloa ja hän tukee meitä. Meidän täytyy pysyä yhtenäisinä. Voitamme ottelun ja menemme jatkoon, joukkueen entinen kapteeni John Terry sanoi.

Capello pitää korttinsa piilossa, mutta hän saattaa siirtää Steven Gerrardin hyökkäävämpään rooliin sekä nostaa Joe Colen kokoonpanoon Emile Heskeyn tilalle. Jamie Carragher on pelikiellossa. Hänen tilalleen tulee Matthew Upson.

Slovenialla on mahdollisuus selviytyä arvoturnauksen toiselle kierrokselle ensimmäisen kerran, mutta maa voi myös pudota jatkosta, jos se häviää Englannille ja USA voittaa Algerian.

Nillkansa loukanneen hyökkääjän Nejc Pecnikin kisat ovat ohi.

Slovenia - Englanti keskiviikkona kello 16.45 TV2 ja yle.fi/urheilu

Mahdolliset avauskokoonpanot

Slovenia

1 Samir Handanovic

2 Miso Brecko

4 Marko Suler

5 Bostjan Cesar

13 Bojan Jokic

10 Valter Birsa

8 Robert Koren

18 Aleksandar Radosavljevic

17 Andraz Kirm

14 Zlatko Dedic

11 Milivoje Novakovic

Englanti

1 David James

2 Glen Johnson

6 John Terry

15 Matthew Upson

3 Ashley Cole

7 Aaron Lennon

8 Frank Lampard

14 Gareth Barry

11 Joe Cole

4 Steven Gerrard

10 Wayne Rooney

Erotuomari: Wolfgang Stark (GER)