Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Parreira oli ylpeä suojateistaan

Etelä-Afrikan brasilialainen päävalmentaja Carlos Alberto Parreira nosti hattua joukkueelleen, joka kukisti jalkapallon MM-kisojen A-lohkon päätöskierroksella Ranskan 2-1. Voitosta huolimatta Etelä-Afrikasta tuli historian ensimmäinen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt kisaisäntä.

urheilu
YLE

Etelä-Afrikka saalisti kolmesta ottelustaan neljä pistettä. Joukkue päätyi tasapisteisiin lohkon kakkospaikan vieneen Meksikon kanssa, mutta maaliero oli ratkaisevasti heikompi.

- Olen ylpeä pojista. He tekivät tämän maan ylpeäksi. He osoittivat kehittyneensä, 67-vuotias Parreira totesi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

- Kaikki tietävät ja näkivät, että tämä lohko oli yksi vaikeimmista MM-lopputurnauksessa. Sitten emme päässeet jatkoon maalieromme takia. Jos meillä olisi ollut vähän enemmän onnea, olisimme selviytyneet jatkoon.

Toista kertaa Etelä-Afrikkaa luotsannut Parreira ehti tällä kertaa hääriä penkin päässä 15 ottelussa. Niissä kertyi ainoastaan yksi tappio.

- Olen onnellinen, että olen tehnyt töitä maassa, joka antoi minulle tukensa. Sillä on todellista merkitystä, kun ihmiset sanovat olevansa ylpeitä sinusta. Meillä ei ollut ennen tätä mitään, mutta tämä oli erinomainen saavutus, päävalmentajan paikkansa jättävä Parreira kertoi.

Ranskan luotsi Raymond Domenech ei suostunut kättelemään Parreiran kanssa loppuvihellyksen jälkeen. Vuonna 1994 Brasilian maailmanmestariksi luotsannut Parreira uskoi tietävänsä syyn.

- Luulen sen johtuneen siitä, että olin kritisoinut hänen joukkuettaan sen jälkeen, kun he olivat varmistaneet MM-kisapaikkansa. En kuitenkaan muista tarkasti. Näin hänen apulaisensa kertoivat minulle.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters - AP - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat