Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Matikainen, Numminen ja Nurminen Leijonien valmennusryhmään

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen apuvalmentajiksi kaudeksi 2010-2011 on nimetty Espoon Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen, NHL-legenda Teppo Numminen sekä maalivahtivalmentajaksi Pelicansin apuvalmentaja ja omistaja Pasi Nurminen.

urheilu
YLE

He korvaavat aiemmin Jalosen adjutantteina toimineet Risto Dufvan ja Timo Lehkosen. GM Jari Kurri sekä joukkueenjohtaja Timo Jutila jatkavat tehtävissään.

A-maajoukkueen käytännön työssä uusi kokoonpano näkyy entistä selvempinä rooleina ja vastuualueina.

- Itse keskityn Kurrin kanssa hyökkääjiin. Matikainen tuo valmennukseen osaamista erityisesti puolustusosastolle ja Nurmisen vastuulla ovat pääsääntöisesti maalivahtiasiat. Numminen taas vastaa NHL-pelaajien tarkkailusta ja yhteydenpidosta, Jalonen selvitti.

Jalosen, Dufvan ja Lehkosen muodostamassa valmennusryhmässä ei ollut käytännössä ainuttakaan luotsia, jolla olisi takanaan vahva pelaajatausta. Nyt huippupelaajan näkökulmaa tuli rutkasti lisää. Nummisella on lähes 1 400 NHL-ottelun kokemus, Nurminen puolestaan pelasi taalaliigassa 125 ottelua ja nousi ensimmäisenä suomalaisena NHL-joukkueen ykkösvahdiksi. Nurmisen ura päättyi kuitenkin ennenaikaisesti polvivaivoihin kauden 2004-05 jälkeen. Matikaisellakin on lähes 300 SM-liigaottelun pelikokemus.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat