Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nieminen - Murray kiinnostaa brittimediaa

Andy Murrayn ottelut Wimbledonissa herättävät aina suurta mielenkiintoa Britanniassa. Tämä oli nähtävissä myös Jarkko Niemisen lehdistötilaisuudessa avausottelun jälkeen. Kiinnostusta lisää se, että Englannin kuningatar vierailee Wimbledonissa ensimmäisen kerran 33 vuoteen. Vierailu tapahtuu nimenomaan torstaina, jolloin Murray ja Nieminen kohtaavat.

urheilu
Andy Murray
EPA

Kuningattaren vuoksi Nieminen ja Murray joutuvat harjoittelemaan kumarruksia kuninkaalliseen aitioon.

Murraylta odotetaan Wimbledonin voittoa, jota briteille ei ole tullut miesten kaksinpelissä sitten vuoden 1936.

Nieminen ja Murray ovat kohdanneet kahdesti ja skotti on voittanut molemmat ottelut. Kohtaamisista on kuitenkin jo muutama vuosi aikaa, ne ovat vuosilta 2006 ja 2007. Lehdistötilaisuudessa Niemiseltä kysyttiinkin, onko hänen pelinsä muuttunut viime vuosina.

Nieminen korosti viimevuotista loukkaantumistaan, joka piti hänet pois kentiltä monta kuukautta. Suomalainen oli kuitenkin sitä mieltä, että hän pystyy pelaamaan yhtä hyvin kuin ollessaan 20 parhaan joukossa.

- Andy on selvä suosikki ottelussa. Aion nauttia tilanteesta. Minulla ei ole mitään hävittävää. Teen parhaani ja uskon, että pystyn haastamaan hänet

- Hänellä ei ole heikkouksia. Hän liikkuu hyvin, syöttää hyvin, palauttaa hyvin, lyö hyvin molemmilta puolilta, Nieminen analysoi Wimbledonin nettisivujen mukaan.

Niemiseltä kysyttiin myös onko hän yllättynyt, että Murray ei ole vielä voittanut Grand Slam -turnausta.

- Hän on ollut lähellä. Vain yksi pelaaja voi voittaa. Siellä on yleensä Nadal tai Federer vastassa, jotka kuuluvat kaikkien aikojen parhaimpiin pelaajiin. Tämä on vaikea aika voittaa Grand Slam -turnauksia.

Niemisellä on kokemusta isoilla areenoilla pelaamisesta kaikissa Grand Slam -turnauksissa, joten se ei tule hänelle uutena asiana.

Myös Murraylta kysyttiin, mitä mieltä hän on Niemisestä.

- Hänellä on paljon kokemusta. Hänellä oli hyvä mahdollisuus voittaa Roddick Ranskan avoimissa. Hän on vaikea vastustaja. Hän on vasenkätinen, mikä vaikeuttaa asiaa, Murray sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu - www.wimbledon.org

Suosittelemme

Tuoreimmat