Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Wimbledonin käsittämätön maratonpeli päättyi kuin päättyikin

USA:n John Isner voitti Wimbledonin 1. kierroksen käsittämättömässä maratonottelussa Ranskan Nicolas Mahut'n numeroin 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68. Ottelussa murskattiin kaikki tennisottelujen pituusennätykset. Tiistai-iltana alkanut ottelu kesti kaikkiaan 11 tuntia 5 minuuttia.

urheilu
YLE

Kamppailu jouduttiin keskeyttämään tiistai-iltana pimeyden vuoksi neljännen erän jälkeen. Keskiviikkona pelattiin viidettä erää numeroihin 59-59 asti, jolloin ottelu jouduttiin jälleen keskeyttämään.

Torstaina ottelua jatkettiin ja saatiin vihdoin loppuun. Kaikkiaan ottelu kesti siis yli 11 tuntia. Viides erä kesti 8 tuntia 11 minuuttia.

Isner syötti kaikkiaan 112 läpisyöttöä, Mahut 103. Molemmat rikkoivat selvästi edellisen ennätyksen.

Edellinen pisimmän ottelun ennätys oli vuodelta 2004 Ranskan avointen ottelu, joka kesti 6 tuntia 33 minuuttia. Tuossa ottelussa ranskalainen Fabrice Santoro kukisti maanmiehensä Arnaud Clementin 6-4, 6-3, 6-7, 3-6, 16-14.

- Olen vähän väsynyt, Isner totesi kentällä järjestetyssä seremoniassa ottelun jälkeen.

Isner antoi runsaasti tunnustusta vastustajalleen.

- Hän on uskomaton taistelija. Oli kunnia jakaa tämä hänen kanssaan. Toivon hänelle parasta. Toivottavasti kohtaamme joskus ja ottelu ei mene tilanteeseen 70-68.

Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeni Kim Tiilikainen kommentoi ottelua, kun se oli viidennen erän tilanteessa 59-59 keskiviikon jälkeen.

- Eihän tuossa ole enää mitään järkeä. Tuo sotkee pelaajan kilpailua, kun pitäisi lähteä pelaamaan seuraavaa ottelua. Tämä ottelu kuluttaa ihan mielettömästi.

- Molemmat syöttävät niin vahvasti, että murtoja ei tule. Uskomattoman hyvin pojat ovat pitäneet keskittymisensä, että huonoja syöttövuoroja ei ole tullut.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat