Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Minnesota varasi Granlundin yhdeksäntenä

Mikael Granlundista tuli odotetusti pitkään aikaan ensimmäinen suomalainen, joka on varattu jääkiekkoliiga NHL:n ensimmäisellä kierroksella. Minnesota Wild varasi Granlundin numerolla yhdeksän.

urheilu
YLE

Granlund oli kaikissa ennakkoanalyyseissa listan ykkösnimi, kun tarkasteltiin Euroopassa pelaavia lupauksia. Nuo odotukset heittivät jopa hieman alakanttiin, sillä suomalaishyökkääjän arveltiin menevän sijoilla 10-15.

Minnesotan vuoro oli varata yhdeksäntenä ja eurooppalaispelaajista pitävä toimitusjohtaja Chuck Fletcher kuulutti Granlundin nimen. HIFK-pelaaja halasi varaustilaisuudessa mukana olleita vanhempiaan ja marssi lavalle pukemaan tulevan seuransa paitaa päälleen.

Granlundin sanotaan olevan erittäin lähellä valmista NHL-pelaajaa. NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb analysoi häntä Saku Koivun klooniksi.

- Hän on pieni, mutta kukaan ei ole vielä kertonut sitä hänelle. Hän on ahkera ja taitava varustettuna voittajan asenteella, Stubb arvioi NHL:n sivuilla.

Minnesotassa toivotaan, että Granlundista tulee Mikko Koivun (ykkösvaraus vuodelta 2001) kaltainen joukkueen johtohahmo. Minnesotassa pelaavat myös Antti Miettinen ja Niklas Bäckström. Wild on varannut historiansa aikana suomalaisista myös Tony Virran (nro. 103, 2001), Niko Hovisen (nro. 132, 2006) ja Harri Ilvosen (nro. 170, 2007).

Granlund on korkein suomalaisvaraus sitten vuoden 2002, jolloin Kari Lehtonen (nro. 2) ja Joni Pitkänen (nro. 4) varattiin taalaliigaan. HIFK-hyökkääjästä tuli ensimmäinen suomalainen ensimmäisen kierroksen varaus neljään vuoteen. Kesällä 2006 Tampa Bay varasi maalivahti Riku Heleniuksen numerolla 15.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat