Edmonton valitsi - Hall on NHL:n ykkösvaraus

Edmonton Oilers valitsi jääkiekkoliiga NHL:n vuoden 2010 varaustilaisuudessa ensimmäisenä Taylor Hallin. Hall on taitava laitahyökkääjä, jota on pidetty ykkösnimenä kiekkokauden alusta asti. Toinen ennakkosuosikki Tyler Seguin uhkasi ennakkoarvioissa loppuun asti Hallin asemaa, mutta lopulta Edmontonin valinta oli helppo.

urheilu
Taylor Hall.
YLE

Kiekkomaailma pysähtyi, kun Edmontonin toimitusjohtaja Steve Tambellini käveli Los Angelesissa Staples Centerin lavalle. Kaikki odottivat viime kaudella jumboksi jääneen seuran valintaa. Ennakkoarvioissa kyseltiin jatkuvasti Taylor vai Tyler?

Lopulta Tambellinin valinta tuli nopeasti ja ennakkohuhujen mukaisesti hän kuulutti Hallin nimen.

- Hän oli selvä valinta, kun katsoo hänen ansioluetteloaan. Hän on ollut parhaan seuran paras pelaaja, Tambellini sanoi.

Hall on ollut kiekkomaaliman huulilla pitkään. Tällä kaudella hän takoi Kanadan junioriliigassa Windsorin joukkueessa 57 ottelussa maireat pisteet 40+66=106 ja johdatti Windsor Spitfiresin toiseen perättäiseen Kanadan junioriliigojen eli Memorial Cupin voittoon. Hänet valittiin myös toisen kerran peräkkäin Memorial Cupin parhaaksi pelaajaksi. Edellisillä kausilla 185-senttinen nopea ja puhdasverinen sniper hätyytteli 90 pisteen rajapyykkejä.

Boston varasi toisena ja toimitusjohtaja Peter Chiarelli valitsi odotetusti Seguinin.

Iso ja fyysinen Erik Gubranson oli odotetusti kolmantena varattu pelaaja ja tämän vuoden varaustilaisuuden ensimmäinen varattu puoloustaja. Hän tarttui Floridan haaviin.

Nino Niederreiter teki historiaa, kun New York Islanders varasi hänet viidentenä. Kanadan juniorisarjoissa ihastuttanut Niederreiter on NHL-historian korkeimmalla varattu sveitsiläispelaaja.

Suomalaisittain odotettu hetki tuli yhdeksännen mien kohdalla, kun Minnesota kaappasi Mikael Granlundin oikeudet itselleen.

Kierroksella nähtiin myös yllätyksiä, kun kärkikuusikkoon odotetut puolustajat Cam Fowler ja Brandon Gormley varattiin vasta sijoilla 11 ja 12.

Ensimmäinen varattu maalivahti, USA:n juniorijoukkueissa ja ykkösvaraus Hallin tavoin Windsorissa loistanut Jack Campbell varatiin Dallasiin numerolla 11.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat