1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Klose: Voitto oli täysin ansaittu

Saksan avausmaalin Englanti-ottelussa tehnyt Miroslav Klose on viimeistellyt nyt 12 osumaa jalkapallon MM-lopputurnauksissa. Hänen mukaansa koko joukkue pelasi hyvin sunnuntain neljännesvälierässä.

Kuva: YLE

- Olimme aggressiivisia ensimmäisestä minuutista lähtien, toisin kuin Ghana-ottelussa. Voitto oli täysin ansaittu. Olemme aina sanoneet, että tavoitteemme on selviytyä vähintään välieriin. Sinne asti haluamme päästä, Klose totesi.

Saksan suurin sankari 4-1-voitossa oli kaksi maalia toisella puoliajalla laukonut Thomas Müller, joka nosti maalimääränsä kolmeen Etelä-Afrikassa. Hän on nyt maalipörssin jaetulla kärkipaikalla.

- Englantia vastaan joutuu antamaan heille jossakin vaiheessa maalipaikkoja. Heillä on niin paljon hyviä pelaajia. Meillä oli hiukan onnea ja pääsimme johtoon. Kun menimme 3-1-johtoon, paransimme peliämme ja peli oli sen jälkeen pian ohi, arvioi Müller.

Saksan päävalmentaja Joachim Löw oli ylpeä suojateistaan. Hän paljasti antaneensa tarkat ohjeet pelaajille ensimmäisen puoliajan jälkeen.

- Sanoin joukkueelleni tauolla, että meidän on yritettävä tehdä kolmas maali. Tiesimme, että pystymme hyödyntämään vastahyökkäyksiä, koska he pelasivat avoimesti. Pelaajani hoitivat hommansa upeasti, Löw tuumi.

- Hallitsimme selvästi peliä Englannin maaliin asti, sitten oli lyhyt kriittinen jakso. Näin televisiosta, että pallo ylitti maaliviivan. Maali olisi pitänyt hyväksyä, hän viittasi Frank Lampardin laukaukseen ensimmäisellä puoliajalla.