1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Capello: Erotuomari teki suuren virheen

Englannin jalkapallomaajoukkueen italialainen päävalmentaja Fabio Capello arvioi, että Frank Lampardin maalin huomaamatta jääminen oli sunnuntain neljännesvälieräottelun käännekohta. Sen jälkeen Saksa meni menojaan ja voitti 4-1.

Kuva: YLE

Lampardin laukaus kimposi yläriman kautta maaliviivan yli, mutta erotuomarikolmikko ei havainnut sitä. Täyosuma olisi nostanut Englannin 2-2-tilanteeseen ensimmäisen puoliajan lopulla.

- Lampardin tilanne oli ottelun tärkeimpiä. Erotuomari teki yhden suurimmista virheistä, mutta Saksa on loistava joukkue. He iskivät meidät nurin vastahyökkäyksillä. Tämä on jalkapalloa. Pienet asiat ovat kaikkein merkityksellisimpiä, Capello sanoi.

- Tämä on uskomatonta. Täällä oli viisi erotuomaria, eivätkä he osaa päättää, oliko se maali vai ei. Virhe oli avustavan erotuomarin ja mielestäni myös erotuomarin, koska itse näin vaihtopenkiltä pallon ylittäneen maaliviivan, hän jatkoi.

Tilanne muistutti vuoden 1966 MM-finaalin jatkoajan tapahtumista. Englannin Geoff Hurstin kuti kimposi ylärimasta maahan, ja maali lopulta hyväksyttiin. Paljon puhuttu osuma auttoi Englannin 3-2-johtoon Saksaa vastaan, ja kamppailu päättyi lopulta 4-2.

Vuonna 2008 vetovastuun ottanut Capello myönsi pohtivansa tulevaisuuttaan pettymykseen päättyneen MM-lopputurnauksen jälkeen. Hänen sopimuksensa ulottuu vuoteen 2012.

- Minulla on aikaa päättää. Minun on puhuttava Englannin jalkapalloliiton puheenjohtajan kanssa. Meidän on odotettava siihen asti, kunnes palaamme Lontooseen. Haluan nähdä, uskooko hän edelleen minuun, totesi Capello.