1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Saksa pelasi itsensä taas mestarisuosikiksi

YLE Urheilun asiantuntijat Ilkka Mäkelä ja Antti Muurinen nostivat Saksan takaisin jalkapallon MM-kisojen mestarisuosikkien joukkoon Englannin kaaduttua 4-1. Mäkelä kiinnitti huomiota eritoten vastaiskuvoimaan.

Kuva: YLE

- Toisen jakson vastaiskut olivat aika tappavia. Juoksuvoima ja muukin osaaminen tuli hyvin näkyviin, FC Lahtea luotsaava Mäkelä painotti.

- Saksalla on vahva joukkue, ja tämä ottelu osoitti, että siellä on monta ratkaisijaa. He tulevat molemmilta puolilta, ja maalintekijöitä on monta. Siellä on hyviä, taktisiin muutoksiin pystyviä pelaajia, Muurinen valaisi näkemyksiään.

Saksan joukkueesta oli neljännesvälierän jälkeen helppo nostaa onnistujia esiin. Englanti koki Saksan hyökkäysvoiman neljä kertaa, mutta Mäkelä nosti esille ennen kaikkea topparit, Arne Friedrichin ja Per Mertesackerin.

- Topparit olivat vahvoja, jos mietitään Englannin tilanteita. He pystyivät tulppaamaan keskustan hyvin. Saksalaisleirissä ollaan varmasti iloisia Schweinsteigerin (Bastian) vahvaan panokseen loukkaantumisriskin jäljiltä. Lisäksi Müller nosti kivasti päänsä pinnalle. Hän oli vahvasti kääntämässä peliä Saksalle, Mäkelä luetteli.

Muurinen halusi lisätä listaan vielä nuoren pelintekijän Mesut Özilin nimen. Muurisen mukaan Saksa pelasi itsensä jälleen vahvaksi mestarisuosikiksi. Avausottelussa joukkue murskasi Australian, mutta nihkeä voitto Ghanasta ja tappio Serbialle laskivat ehkä hieman Saksan osakkeita - hetkellisesti.

- Ensimmäisen ottelun jälkeen Saksaa hehkutettiin, ja nyt on taas syytä siihen. Monta loistavaa pelaajaa. Minun on pakko nostaa lisäksi Mesut Özil siihen. Nuori kaveri, jota nämä kisat ovat odotetusti nostamassa esiin, Muurinen totesi.