Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kvitova löi Kanepin trillerissä ja meni välieriin

Tshekin Petra Kvitova löi Viron Kaia Kanepin Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin puolivälierissä jännittävien vaiheiden jälkeen. Kvitova nousi viimeisessä erässä pinteestä ja vei ottelun nimiinsä lukemin 4-6, 7-6, 8-6. Välierissä hän kohtaa Serena Williamsin.

urheilu
YLE

Ottelu näytti jo päätyvän virolaisjuhliin, kun Kanepi mursi kolmannen erän alussa Kvitovan syötön kahdesti ja karkasi 4-0-johtoon.

Tshekki ei hämmentynyt vaan kuittasi kahdella syötönmurrolla, joista jälkimmäinen tuli Kanepin syöttäessä 5-3-johdossa.

Kanepilla oli vielä kaksi ottelupalloa hänen johtaessaan kolmatta erää 6-5. Kvitova selvitti tilanteen pienen onnekin auttamana ja tasoitti 6-6:een.

Heti perään Kvitova onnistui syötönmurrossa, ja kun hän piti omassa syötössään hermonsa erinomaisesti, oli kaksi tuntia ja 39 minuuttia kestänyt ottelu ratkennut tshekin eduksi.

Maailmanlistan sijalta 62 löytyvä Kvitova ei ollut ennen nyt meneillään olevaa turnausta voittanut yhtään ottelua Wimbledonissa. Ennen Kanepia hän ehti pudottaa turnauksessa kolmanneksi rankatun Puolan Caroline Wozniackin.

- Tämä on uskomatonta. Olen erittäin onnellinen, hämmentynyt Kvitova sai sanotuksi ottelun jälkeen.

Ottelu oli erittäin tasainen heti avauserästä lähtien. Erä meni lopulta Kanepille Kvitovan kaksoisvirheen siivittämänä.

Toinen eri ratkesi supertiukassa katkaisupelissä. Kanepilla oli kolme ottelupalloa. Hän ei onnistunut hyödyntämään niitä, ja Kvitova tasoitti erät viemällä katkaisupelin 10-8.

Kanepi antoi voittajalleen tunnustusta pelin tauottua.

- Olisin voinut hoitaa ottelun paremminkin. Hän pysyi mukana ottelussa ja taisteli, Kanepi sanoi.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat