1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Fifan vastaus Nigerialle: Sulkeminen uhkaa

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kiirehti vastaamaan Nigerian presidentin Goodluck Jonathanin ilmoitukseen vetää Nigeria pois kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta kahdeksi vuodeksi. Fifa odottaa tarkempia tietoja, mutta poliittinen sekaantuminen aiheuttanee Nigerian sulkemisen kilpailuista.

- Tällä hetkellä meillä ei ole vielä virallista tietoa tästä asiasta. Yleisesti puhuen, Fifan kanta poliittiseen sekaantumiseen on hyvin selkeä, Fifan tiedotteessa sanottiin.

Fifa vaatii jäsenvaltioiltaan itsemääräämisvaltaa ilman poliittisen johdon sekaantumista. Jos näin ei käy, kyseinen jäsenvaltio suljetaan kilpailutoiminnan ulkopuolelle. Kielto koskisi niin seura- kuin maajoukkueita, kuten myös maan erotuomareita.

Fifan puheenjohtaja otti samantapaiseen asiaan kantaa jo ennemmin kisoissa, kun Ranskan poliittinen johto ilmoitti tutkivansa MM-kisoissa epäonnistuneen joukkueen toimia.

- Poliittinen sekaantuminen käsitellään ehdottomasti Fifassa, vaikka kyseessä olisi minkälainen sekaantuminen tai kuinka iso maa tahansa, Blatter totesi tuolloin.