Serena Williams taisteli välierävoiton

Ykkössijoitettu Serena Williams meni odotetusti Wimbledonin tennisturnauksen finaaliin, mutta loistavan turnauksen pelannut Tshekin Petra Kvitova antoi hyvän vastuksen välierän avauserässä. Williams voitti lopulta maailmanlistalla sijalla 62 olevan Kvitovan 7-6(7-5), 6-2.

urheilu
YLE

Serena Williams hakee finaalista neljättä Wimbledonin mestaruuttaan. Hän on aiemmin vienyt mestaruudet vuosina 2002, 2003 ja 2009. Hän kohtaa loppuottelussa ensimmäisessä Grand Slam -finaalissaan pelaavan Vera Zvonarevan.

20-vuotias vasenkätinen Kvitova ei ollut voittanut otteluakaan ruoholla ennen tätä turnausta. Hän on kuitenkin edennyt neljännelle kierrokselle Ranskan avoimissa ja US Openissa.

Tällä kertaa Wimbledonissa maailmanistalla sijalla 62 olevan Kvitovan peli on sujunut loistavasti. Todella kovaa ja rohkeasti palloa lyövä tshekki voitti ennen välierää mm. 14:nneksi sijoitetun Victoria Azarenkan ja kolmanneksi sijoitetun Caroline Wozniackin (6-2, 6-0)

Myös Williamsia vastaan Kvitova lähti lyömään tavoilleen uskollisesti, kovaa ja rohkeasti. Se palkittiin ottelun ensimmäisellä syötönmurrolla tilanteessa 2-2. Kvitova eteni 4-2 -johtoon, mutta menetti seuraavan syöttövuoronsa, kun hänen lyöntinsä eivät pysyneet kentässä.

Tämän jälkeen molemmat pitivät syöttönsä ja erä eteni katkaisupeliin asti. Siinä Serena oli sen verran parempi, että vei sen 7-5.

Kvitova piti niin kovaa tempoa yllä peruslyönneissään, että Serena oli usein puolustuskannalla. Williamsin syöttö on kulkenut hienosti koko turnauksen ajan ja se piti hänet nytkin pelissä mukana.

Toisessa erässä ensimmäinen syötönmurto nähtiin Kvitovan syöttäessä tilanteessa 2-2. Serena sai otteen haltuunsa, otti toisenkin murron ja vei erän 6-2.

- Tämä ei todellakaan ollut helppoa. Olen iloinen, että olen vielä mukana, Williams sanoi.

- Vera on loistava pelaaja. Minulla on ollut uskomattomia otteluja häntä vastaan, Serena ennakoi finaalia.

Lähteet: YLE Urheilu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat