Suora

  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 1. osakilpailu, Hell RX

Berdych hakee yllätystä Wimbledonin finaalissa

Maailman vanhimman ja arvostetuimman tennisturnauksen Wimbledonin vuoden 2010 miesten finaali pelataan sunnuntaina. Kello 16 alkavassa kamppailussa kohtaavat maailman ykköspelaaja Espanjan Rafael Nadal sekä 12:nneksi sijoitettu Tshekin Tomas Berdych.

urheilu
Tomas Berdych
EPA

Nadal ei viime vuonna ollut mukana turnauksessa polvivamman takia, joten espanjalainen puolustaa tavallaan nyt kahden vuoden takaista voittoaan. Toistaiseksi Nadal on esiintynyt turnauksessa vakuuttavasti.

Vielä tammikuussa mallorcalaisen tilanne ei kuitenkaan näyttänyt ruusuiselta. Nadal putosi Australian avoimista Andy Murraylle ja loukkaantumisen takia espanjalainen oli voittanut turnauksen viimeksi toukokuussa 2009. Tämän lisäksi hän oli joutunut antamaan maailman ykköspelaajan tittelin takaisin Roger Federerille.

Asiat saivat muutoksen Monte-Carlon –Masters turnauksessa huhtikuussa, jonka Nadal voitti näytöstyyliin.

- En ollut voittanut turnausta 11 kuukauteen, joten se teki asian vielä tärkeämmäksi. Tein nimittäin kovasti töitä, jotta pystyisin pelaamaan parasta tennistäni, Nadal totesi.

Tämän jälkeen Nadal esiintyi väkevästi massakentällä voittaen myös Rooman ja Madridin Masters-turnaukset. Voitto viime kuussa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa nosti Nadalin takaisin maailman ykköseksi ohi Federerin.

Berdych sen sijaan on edennyt Wimbledonissa ensimmäisen kerran Grand Slam -turnauksen finaaliin. Matkan varrella ovat kaatuneet muun muassa Novak Djokovic sekä viime vuoden mestari Federer. Aikaisemmin tshekin paras suoritus oli pääsy Ranskan avointen välieriin viime kuussa.

- Hän on pelannut loistavan turnauksen. Tomas on todella aggressiivinen pelaaja ja hänellä on hyvä syöttö sekä kovat peruslyönnit. Hänet on vaikea pysäyttää, jos hän pelaa hyvin ja nyt hän pelaa, Nadal kehui vastustajaansa.

Nadal ja Berdych ovat kohdanneet yhteensä 10 kertaa. Nadal johtaa voitoin 7-3, ja huomionarvoista on se, että Nadal on voittanut kuusi viimeistä kaksikon välistä peliä.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat