Nadal haluaa seuraavaksi voittaa US Openin

Toisen Wimbledonin mestaruutensa sunnuntaina voittanut Rafael Nadal keskittyy nyt vähäksi aikaa kalastamiseen ja juhlimiseen ennen kuin hän alkaa keskittyä ainoan häneltä puuttuvan Grand Slam -voiton hakemiseen US Openista.

urheilu
EPA

Nadal viettää jonkin aikaa lomaa kotisaarellaan Mallorcalla. Maailmanlistan ylivoimainen ykkönen saa myös hoitoa polviinsa, jotka ovat aiheuttaneet hänelle paljon ongelmia.

Nadalin voitto Tomas Berdychistä Wimbledoniin finaalissa toi hänelle kahdeksannen Grand Slam -mestaruuden. Samalla espanjalainen kasvatti johtonsa maailmanlistalla todella suureksi. Nadalin pisteet ATP-listalla ovat nyt 10 745. Toiseksi nousseella Novak Djokovicilla pisteitä on 6 905. Roger Federer putosi kolmanneksi. Tämä on ensimmäinen kerta marraskuun 2003 jälkeen, kun Federer ei ole kahden parhaan joukossa.

Nadal on voittanut Ranskan avoimet viidesti, Wimbledonin nyt kahdesti ja Australian avoimet kerran. US Openin voitto häneltä puuttuu.

- Alamme ajatella US Openia kuukauden päästä. Nyt on aika rentoutua ja nauttia tästä uskomattomasta kaudesta.

Nadalilla oli 11 kuukauden jakso, jolloin hän ei voittanut yhtään turnausta, mutta kevään massakaudesta alkaen espanjalainen on ollut hurjassa vireessä. Hän voitti Monte Carlon, Rooman ja Madridin Masters-turnaukset sekä Ranskan avoimet. Jatkoksi tuli vielä loistava Wimbledonin voitto.

- Vuoden 2009 loppupuolella en pelannut parasta peliäni. Positiivinen asia oli se, että pääsin välieriin ja puolivälieriin vaikka en pelannutkaan hyvin.

- Oli hyvin vaikea päästä takaisin parhaalle tasolleni. Pystyin siihen, joten tämä on hyvin tärkeä ja tunteellinen hetki minulle. Haluan nauttia tästä, Nadal sanoi.

- Pyrin olemaan valmis voittamaan US Openin. US Open on ehdottomasti yksi tärkeimpiä tavoitteitani tästä eteenpäin urallani.

Nadal tunnettiin pitkään massakenttien erikoismiehenä, mutta hänen saavutuksensa Wimbledonissa viime vuosina ovat todella kovat. Vuoden 2005 jälkeen hän on hävinnyt vain kahdesti, ja molemmilla kerroilla finaalissa.

- Jos todella haluat menestyä jollain alustalla, löydät keinon siihen. Minulle ruoholla pelaaminen oli aina unelma. Liikun hyvin tällä alustalla ja se on hyvin tärkeä osa peliä. Syöttöni on myös parantunut. Ruoholla on tärkeää pelata aggressiivisemmin kuin muilla alustoilla.

Lähteet: YLE Urheilu - AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat