Armisille toinen voitto beach volleyn SM-kiertueella

Hanna ja Riikka Arminen ja Anssi Hakala/Pekka Seppänen ottivat voitot beach volleyn SM-kiertueen eli BMW Beach Volley Pro Tourin Vaasan osakilpailussa. Naisten loppuottelussa Armiset ottivat toisen osakilpailuvoittonsa kukistamalla Tia Heimalan ja Annikki Laineen ja miesten puolella loppuottelussa tappion joutuivat kärsimään Timo Haavisto ja Toni Vahela.

Naisten loppuottelussa kohtasivat Kuopion turnauksen jo voittaneet Riikka ja Hanna Arminen sekä pitkästä aikaa yhdessä Pro Tourilla pelanneet Annikki Laine ja Tia Heimala.

Armiset jatkoivat siitä mihin Kuopiossa jäivät. Molemmat syöttivät erittäin vaikeita palloja pääosin Laineelle. Pieni tuuli haittasi hyökkäyksiä ja Heimalan passi ei löytänyt aivan verkolle saakka, joten Laineella oli suuria haasteita tappaa palloa Armisten kenttään. Armiset nappasivat pisteitä yksi kerrallaan rauhalliseen tahtiin ja karkasivat jo 10-6 johtoasemaan.

Laine ja Heimala saivat kuitenkin tämän jälkeen pelinsä käyntiin ja Armiset alkoivat tehdä virheitä. Pian oltiinkin tilanteessa 11-11, joten käytännössä erä alkoi uudelleen. Näytelmä jatkui melkein samalla kaavalla. Armiset paransivat otteitaan syöttäen nyt Heimalalle, tuuli haittasi hyökkäystä ja Armiset karkasivat uudelleen vaikeilla syötöillä 17-12 johtoon ja lopulta 21-16 erävoittoon.

Toisessa erässä mentiin edelleen samaa tahtia ja valitettavasti naisten loppuottelu ei noussut erinomaisesti joukkueita kannustaneesta yleisöstä huolimatta suurten pelien joukkoon. Armiset olivat kaikilla osa-alueilla pari pykälää edellä Heimalaa ja Lainetta. Erityisesti Armisten lyhyet lyönnit jäivät vastustamattomasti kenttään.

Toisessa erässä edettiin tasatahtia ja välillä jopa Heimala/Laineen lievässä johdossa. Parhaimmillaan tilanne oli heille jo 19-17 ja jopa eräpallotilanne 20-18. Armiset syöttivät pääosin Heimalalle, joka toimitti pallot jäätävästi Armisten kenttään.

Aivan erän loppuvaiheessa Hanna Arminen otti syötön kohteeksi Laineen, joka koko erän vähän palloja saaneena teki hieman epävarmoja ratkaisuja. Toisaalta myös Heimalan passi jäi erittäin kauas verkosta ja oli siten vaikea hyökättävä. Näin Armiset nousivat tasoihin ja lopulta erä- ja otteluvoittoon.

- Kun Tian kautta pisteitä ei tullut, päätimme kokeilla toisin. Riikka näytti minulle, että anna pallo Annikille ja se toimi, kertasi Hanna Arminen ottelun ratkaisua kisajärjestäjien tiedotteessa.

Kolmanneksi sijoittuivat latvialaiset Anete Krastina ja Jana Jaudzena voittamalla pronssiottelussa Katri Korpisaaren ja Taru Saastanmoisen suoraan erin 2-0.

Hakala/Seppänen miesten ykkösiä

Miesten loppuottelussa kohtasivat vuoden 2009 ja 2008 suomenmestarit eli Timo Haavisto/Toni Vahela ja Anssi Hakala/Pekka Seppänen.

Hakala/Seppänen ruokkivat syötöillään Haavistoa ja saivat painostettua Timon virheisiin ja karkasivat 8-3 johtoon. Haaviston vaikeudet jatkuivat, kun tuuli vaikeutti Vahelan passipeliä. Sen sijaan erityisesti Hakala oli liekeissä ja Hakala/Seppänen johti vajaan 10 minuutin jälkeen jo 12-5. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 13-8 ja käytännössä ensimmäinen erä oli sen jälkeen ohi. Erävoiton vei Hakala/Seppänen numeroin 21-16.

Toisessa erässä Hakala/Seppänen jatkoivat itsevarmoja otteita. Heidän syöttöjen pääkohde oli edelleen Haavsto, vaikka Vahelakin sai hajapalloja. Numerot pysyivät ensimäistä erää pidempään tasaisena, tosin erä eteni Haavisto/Vahelan parin pinnan johdossa. Hakala/Seppänen pistivät isompaa vaihdetta silmään vasta tilanteessa 16-14. Sen jälkeen Seppänen otti torjunnan ja Hakala puolusti. Näin tilanne olikin Hakala/Seppäsen johtaessa äkkiä 16-17.

- Saatiin tehdä koko päivä töitä, kun hävisimme eilen ja jouduimme siksi ottamaan vauhtia tappiokaavion kautta. Hyvä fiilis tästä todellakin jäi. Timo ja Toni syöttivät Anssille, joka ei juuri virheitä tehnyt, kertasi Pekka Seppänen ottelun ratkaisua.

Seppänen/Hakalan peli pysyi rentona koko loppuerän. Tilanteessa 19-19 Vahela syötti Hakalalle. Anssi ei saanut palloa kuolemaan, mutta se palautui Seppäselle. Pekka taas niittasi pallon Haavisto/Vahelan kenttään. Näin Seppänen/Hakala pääsi syöttämään ottelupalloa ja Seppänen torjui Haaviston iskun kenttään. Hakala/Seppänen voittivat ensimmäisen turnauksensa tänä vuonna.

Miehissä kolmanneksi jäivät Suomen lentopallomaajoukkueen passari Mikko Esko ja Toni Tuominen ennen Jyri Linnikkoa ja Niko Salonojaa.

Viikonlopun yllätyspari, vaasalaisnuoret Saku Viljamaa ja Kirill Borichev ylsivät lopulta viidenneksi, kun he sunnuntaina aamulla hävisivät Mikko Esko/Toni Tuomiselle 2-0.