1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Lehtinen & Bask voittoon Hangossa

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask purjehtivat Audi 49er GP -osakilpailun voittoon Hangossa. Voitolla kaksikko siirtyi myös sarjan kärkeen. Sarja jatkuu sunnuntaina Hangon toisella osakilpailulla.

Kuva: Jussi Sirén

Lämpötila rannalla oli noin 15 astetta. Puuskittainen tuuli teki kelistä vielä kylmemmän ja se teki myös purjehdusolosuhteista erittäin haasteelliset. Moni venekunta menikin päivän aikana nurin.

Karsinnoissa sijat 1, 1 ja 2 napannut Team Fazerin Sinisen venekunta Lehtinen & Bask otti finaalissa kärkisijan heti startissa ja pitivät johtopaikan loppuun asti.

- Olosuhteet oli kyllä tosi kovat tänään. Onneksi selvittiin ilman suurempia ongelmia, vaikka kolmannessa karsintalähdössä vähän sählättiinkin. Keli oli aika viileä, ja kova, puuskittainen tuuli teki purjehtimisesta tosi hankalaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin purjehdittiin ihan hyvin, joten voi olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Ja tärkeintä tietysti on se, että otettiin tänään täydet pisteet. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, ja kelinkin pitäisi olla taas aurinkoinen, kertoi kippari Lehtinen venekunnan tiedotteessa.

Finaalin tulokset:

 1. Team Fazerin Sininen 11 pistettä

 2. GANT 49er 8 pistettä

 3. AUDI 49er 6 pistettä

 4. Kuusakoski Recycling 5 pistettä

 5. Team Inspecta 49er 4 pistettä

 6. GANT Ladies 3 pistettä

Sarjatilanne 24.7.

 1. Team Fazerin Sininen 34 pistettä

 2. GANT 49er 33 pistettä

 3. Team Sweden 26 pistettä

 4. AUDI 49er 16 pistettä

 5. Team Inspecta 49er 14 pistettä

 6. Kuusakoski Recycling 13 pistettä