1. yle.fi
 2. Urheilu
 3. urheilu

Lehtinen ja Bask kasvattivat SM-johtoaan

Lauantain osakilpailuvoiton myötä SM-sarjan johtoon noussut 49er-venekunta Lauri Lehtinen ja Kalle Bask jatkoi hyviä otteitaan myös Hangon sunnuntain kisassa. Kaksikko voitti kaikki kolme karsintalähtöä ja oli ykkönen myös finaalissa.

Kuva: Jussi Sirén

Lehtisen ja Baskin Team Fazerin Sininen ampaisi kärkeen heti finaalin startissa ja oli selkeä ykkönen. Toisen sijan nappasi Team Audi ja kolmas oli Team GANT.

- Tänään oli hyvä päivä heti aamusta alkaen. Kaikki meni aikalailla putkeen. Ei ollut mitään ylimääräistä ohjelmaa ja vauhti oli erittäin kohdillaan. Ei tässä auta paljon valittaa, kippari Lauri Lehtinen hymyili venekunnan tiedotteessa.

Lehtinen ja Bask kasvattivat johtonsa SM-sarjassa nyt kuuteen pisteeseen. Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Turussa ja päätösosakilpailu purjehditaan Helsingissä 21.-22.8.

- Turkuun lähdetään tosi hyvillä mielin, kun ollaan kuitenkin sarjan johdossa. Henkseleitä ei kuitenkaan voi ruveta paukuttelemaan, koska sarjassa voi tapahtua vielä mitä tahansa. Sarjaa on vielä neljä osakilpailua jäljellä, joten pisteitä on reilusti jaossa. Toivottavasti pystytään pitämään samaa vauhtia yllä Turussakin, Lehtinen totesi.

Tulokset finaali:

 1. Team Fazerin Sininen 11 pistettä

 2. Team AUDI 8 pistettä

 3. Team GANT 6 pistettä

 4. Team Inspecta 49er 5 pistettä

 5. Team Kuusakoski Recycling 4 pistettä

Sarjatilanne:

 1. Team Fazerin Sininen 45 pistettä

 2. Team GANT 39 pistettä

 3. Team Sweden 26 pistettä

 4. Team AUDI 24 pistettä

 5. Team Inspecta 49er 19 pistettä

 6. Team Kuusakoski Recycling 17 pistettä