Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Söderberg: Oksennus meinasi tulla ennen viimeistä heittoa

David Söderberg avasi Barcelonan EM-urakkansa heittämällä moukarin karsinnassa tuloksen 73,87. Tulos ei oikeuttanut suoraan finaalipaikkaan, mutta vöyriläinen jäi jännittämään B-ryhmän heittäjiä hyvistä asetelmista.

urheilu
David Söderberg.
YLE

Söderberg joutui karsinnassa kovaan paikkaan, kun tulostaululle piirrettiin ruksi kahden ensimmäisen heiton kohdalle.

- Oli kyllä aika vaikea karsinta. Eka heitto oli mielestäni tosi hyvä heitto, mutta se kaartoi vähän ohi sektorin. Se oli ehkä paras heitto tänään. Kolmannen heitin vähän varmuudella, kun mietin että sellainen 74 voisi riittää. Mutta nyt tulee todella jännä toinen ryhmä, Söderberg myhäili kilpailun jälkeen.

Suomalaisheittäjä oli tyytyväinen venymiseensä kovassa paikassa, mutta kahden ensimmäisen heiton hermoilu nosti itsekritiikin pintaan.

- Suoritukseen en ole tyytyväinen, ei tuohon tulokseen voi olla tyytyväinen. Ensimmäisestä tai toisesta heitosta olisi pitänyt saada tulos, ja sitten vain rennosti heittää viimeinen. Nyt meinasi tulla oksennus ennen viimeistä heittoa, kun sai jännittää, Söderberg kuvaili.

Söderberg ja hänen kanssaan A-ryhmän karsinnassa heittänyt Olli-Pekka Karjalainen joutuivat jännittämään jatkopaikkaansa B-ryhmän aloitettua urakkansa vasta myöhemmin

- En osaa sanoa tuleeko tällä jatkopaikka. En tiedä mihin kahvilaan sitä menisi jännittämään. Olisi hienoa heittää finaalissa, mutta jännä B-ryhmä tulee molemmille, Söderberg päätti.

Söderbergin unelma uran ensimmäisestä arvokisafinaalista mureni kuitenkin karmaisevalla tavalla, kun ruotsalainen Mattias Jons heitti B-ryhmän viimeisenä heittäjänä 12. sijalla olleen suomalaisen edelle. Karjalainen eteni loppukilpailuun.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat