Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Ranta sai 57 sekunnin alituksesta hurjasti potkua

Ilona Ranta ilahdutti 400 metrin aitajuoksun alkuerissä juoksemalla kauden parhaan tuloksensa, vaikka tavoitteena ollut välieräpaikka ei toteutunutkaan. Ranta oli alittanut 57 sekuntia edellisen kerran vuonna 2007.

urheilu
Ilona Ranta.
YLE

- Täytyy olla ihan tyytyväinen, en ole montaa kertaa urallani 57 sekuntia alittanut. Pari vuotta kun on ollut vähän vaikeaa, niin tämä luo uskoa, että täältä tullaan vielä.

Rannan juoksema 56,94 on myös kotimaan kuluvan kauden kärkitulos. Se riitti kovassa seurassa alkuerän kuudenteen sijaan ja kokonaisuudessaan alkuerien 19. sijaan.

- Tosi kova tasoinen erä ja alkuerät. 56:n paikkeille pitää juosta, että jatkoon pääsee. Se on kovempi taso kuin MM- tai olympiakisoissa, Ranta muistutti.

Omasta juoksustaan Ranta olisi parantanut aitojen ylitystä. Juoksu oli hyvin rytmissä, mutta sen hedelmiä korjataan vasta myöhemmissä kilpailuissa.

- Ensimmäiset viisi aitaa nousivat aika korkealle, siinä meni energiaa hukkaan. Siinä on vielä parannettavaa. Nyt kun sai ensimmäistä kertaa rytmin kohdalleen, niin yleensä se tuo lisää vauhtia seuraavaan kertaan.

27-vuotiaalle Rannalle Barcelonan EM-kisat eivät päättyneet suureen pettymykseen, vaikka tavoitteena ollut välieräpaikka jäi haaveeksi. 57 sekunnin alitus kolmen vuoden tauon jälkeen osoittaa, että suunta on jälleen selvästi nousussa.

- Kalevan kisat ovat edessä seuraavaksi. Pyrin saamaan myös ulkomaille kisoja, jotta pääsisin vielä juoksemaan kisoja, joissa on kovia juoksijoita. Jos vaikka sen ennätyksen saisi tälle kaudelle. Kyllä tämän jälkeen taas näyttää siltä, että vuosia on tosiaan vielä jäljellä, Ranta hymyili.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat