Nadal ärähti jalkapalloliitto Uefalle

Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja ja Real Mallorcan osakkeenomistaja Rafael Nadal kritisoi rajusti Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) päätöstä estää talousvaikeuksien kanssa painivan espanjalaisseuran osallistuminen europeleihin.

urheilu
YLE

Mallorca sijoittui Espanjan La Ligassa viime kaudella viidenneksi ja sai paikan tämän kauden Eurooppa-liigaan. Uefan mukaan selvitystilassa oleva seura ei kuitenkaan täytä kilpailun pääsyvaatimuksia. Mallorca on valittanut asiasta.

- Suhtaudun asiaan kuten muutkin Mallorcan fanit. Se on h-lvetinmoinen takaisku, koska pelaaminen Euroopassa tuo jännitystä ja pelaajat ovat ansainneet sen, Nadal korostaa.

- En tiedä poissulkemisen syitä, mutta jos se johtuu taloudellisista seikoista, mitään eurooppalaisia kilpailuja ei järjestettäisi, koska kaikki muutkin ovat samassa tilanteessa.

Mallorca ajautui toukokuussa vapaaehtoisesti selvitystilaan. Barcelonan yliopiston hiljattain tekemän tutkimuksen mukaan seuralla on velkaa noin 85 miljoonaa euroa.

Nadalista tuli Mallorcan osakkeenomistaja aiemmin tässä kuussa. Hänen setänsä Miguel Angel Nadal toimii seurassa päävalmentaja Michael Laudrupin kakkosmiehenä.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat