Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sormunen: Ainoa lohtu, että Rätykin karsiutui avauskisassaan

Barcelonan EM-kisojen ainoa suomalainen naiskeihäänheittäjä Oona Sormunen koki harmittavan pettymyksen ensimmäisessä aikuisten arvokisassaan. Sormunen kärsi tutusta ongelmastaan, eli heitot suuntautuivat ohi sektorin. Tuloksena oli kolme rastia ruutuun, eli ei tulosta.

urheilu

- Olisihan sen kolme rastia voinut heittää Tohmajärven pitäjänmestaruuskisoissa, ei sitä varten olisi tänne asti täytynyt tulla. Sektorista ohi meni. Ei pitäisi olla näin vaikeata. Tuuli oli vastainen ja meikäläinen heittää vielä vasemmalta ohi, vaikka tuon tuulen olisi pitänyt kääntää keihästä oikeaan suuntaan, Sormunen manaili kisan jälkeen.

Sormusen mukaan ongelman syyt ovat selvillä, mutta sen työstäminen on vielä kesken.

- Vauhdista se on kiinni, ja yleensä se on siitä, että hyppään sen ristiaskeleen siihen suuntaan, mihin heitän. Lämmittelyssä meni ihan hyvin, mutta nyt ei, Sormunen kertoi.

Sormuselle, 20, Barcelonan EM-kisat ovat vasta pitkän arvokisauran lähtöruutu. Sormusta valmentava keihäslegenda Seppo Räty on luonut kaksikon harjoitusohjelman pidemmällä tähtäimellä.

- Esimerkiksi lajikohtaista voimaa ei ole vielä aloitettu harjoittelemaan. Seppo ei ole vielä edes kaikkea kertonut, mitä tuleman pitää. Pelkäänpä, että kovia harkkoja on vielä luvassa.

- Ainoa lohtu tämän kisan kohdalla on se, että Seppokin karsiutui ensimmäisissä arvokisoissaan. Eihän nämä ole vielä lähelläkään omia pääkisojani, mutta kun se finaalipaikka oli otettavissa.

Loppukauden suunnitelmia Sormusella ei vielä ollut. Jos jotain yhteistä pitää jo tässä vaiheessa Sormusesta ja Rädystä hakea, niin huumorintajua ainakin riittää.

- Enpä tiedä vielä syksystä, kuulemma curling on hieno laji, Sormunen virnisti.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat