Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tyytyväinen Utriainen kehui taktiikkaansa

Puolimaratonilta ja maratonilta ratajuoksijaksi siirtynyt Jussi Utriainen otti arvokisojen parhaan sijoituksensa, kun hän sijoittui miesten 10 000 metrin juoksussa 13. sijalle. Utriainen lähti kisaan rauhallisella taktiikalla, joka tuotti mainion tuloksen.

urheilu
Jussi Utriainen.

- Ainakin isoimmissa kisoissa tämä on paras kisa tähän mennessä. Alkumatkan juoksin suosiolla hännillä, kun kukaan ei töninyt. Siinä kun muut jäivät, niin poimin hitaimpia pois. Tietenkään viimeisiltä sijoilta ei kärkeen juosta, mutta tämä oli hyvä taktiikka tänään, Utriainen kertoi kisan jälkeen.

Utriainen lähti kisaan selkeästi haastajana, peräti viimeistä edellisenä tulosvertailussa. Kokenut kestävyysjuoksija kuitenkin tiesi kuntonsa, sillä hän itse osasi odottaa nousevansa roppakaupalla sijoituksissa. Utriaisen loppuaika oli 29.16,87.

- Sellainen unelma oli, että 12 joukkoon olisin noussut. Jos jotain jäi harmittamaan, niin se oli tuo viime hetken 12. sijan menetys, mutta siinä Euroopan mestari porhalsi ohitse. No, 12:s tai 13:s, tyytyväinen olen, Utriainen hymyili.

Utriainen ja hänen lisäkseen kymppitonnilla juossut Matti Räsänen osallistuvat Barcelonan EM-kisoissa vielä 5000 metrin kisaan torstaina.

- Seuraavaksi edessä on 5000 metrin kisa, pidemmällä tähtäimellä aion vielä yrittää puolimaratonin Suomen ennätystä. Se, valitsenko lopulta ratajuoksun vai jotain muuta, selviää myöhemmin, Utriainen kuvaili tulevaisuuttaan.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat