Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Lahtion rytmi sekosi "kauheassa juoksussa"

Mikko Lahtion juoksu 800 metrin alkuerissä meni sekoiluksi, kun radalla sattui ja tapahtui siihen tahtiin, että Lahtion juoksurytmi sekosi moneen kertaan. Lahtio jäi erässään seitsemänneksi (aika 1.51,76) eikä päässyt jatkoon.

urheilu
Mikko Lahtio.
YLE

- En oikein edes muista, mitä kaikkea siellä matkan varrella tapahtui, mutta taisi olla elämäni kauhein juoksu. Olin kaatua jo 200 metrin juoksun jälkeen, mutta silloin ajattelin, että antaa muiden höntyillä, Lahtio kertoi.

Lahtion tarkoituksena oli tarkkailla tilannetta ja säästää voimia, mutta tönimiset saivat hetken kuluttua jatkoa. Lahtion juoksurytmi sekosi jälleen. Vauhti oli kaikkea muuta kuin tasaista, jarruttelut ja kiihdytykset seurasivat toisiaan.

- Ei voi oikein sanoa, että lopputulos olisi ollut enää itsestä kiinni. Tällaisia nämä juoksut ovat, isoja äijiä tungetaan suunnilleen samoilla tilastoajoilla samaan erään, Lahtio pohdiskeli.

Pohjerevähdys pilasi Lahtion alkukesän. Näin EM-kisoihin valmistautuminen jäi keskeneräiseksi eikä suurta menestystä uskaltanut edes odottaa.

- Oli selvää, että todellista huippukuntoa en ehtinyt tänne rakentaa. Kilpailukautta on vielä jäljellä, jos sitten loppusyksyllä saisin juostua kunnon ajankin, Lahtio sanoi.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat