Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Räsänen haluaa unohtaa tuskallisen kympin

Matti Räsänen taisteli hämärän rajamailla maaliin Barcelonan EM-kisojen 10 000 metrin kilpailussa. Räsänen päätyi 17:nneksi ja kärsi lopussa pahoista krampeista. Menneet halutaan nyt unohtaa ja torstaina ovat vuorossa 5 000 metrin alkuerät.

urheilu
Matti Räsänen kuvassa
YLE

- Kympillä juoksu kulki helposti viiteen kilometriin saakka, mutta viimeiset kaksi kilometriä menin täysin sumussa. Ainoana ajatuksena oli, että halusin päästä maaliin, Räsänen kertasi tiistain tapahtumia.

Räsäsen mukaan palautuminen lähti kuitenkin normaalisti käyntiin ja kilpailun jälkeisenä päivänä olotila vaikutti jo melko hyvältä. Usko on vahva, että voimia riittää myös vitosen taistoon.

- Vähän vatsa on vielä oikutellut, mutta sekin on rauhoittunut. Älytön nälkä vaivaa koko ajan, olen syönyt kaikkea mitä olen ehtinyt, Räsänen kuvaili tuntemuksiaan.

- Olotila on jo ihan erilainen kuin heti kympin jälkeen. Silloin mies oli aika väsyneessä tilassa. Finaalipaikkaan olen vitosella tyytyväinen, sijoituksella ei ole niinkään väliä.

Utriainen sai itseluottamusta kympiltä

Suomen edustajat vitosella ovat samat kuin kympillä. Matti Räsänen saa kilpailuun seurakseen siis Jussi Utriaisen, joka oli parivaljakosta vahvempi kympin matkalla. Utriainen sijoittui kympillä 13:nneksi.

- 13. sija vankisti luottamustani siitä, että kunnossa ollaan. Palautumiseni on sujunut sen jälkeen parhaalla mahdollisella tavalla, Utriainen kertoi Suomen joukkueen mediainfossa.

Räsäsen ja Utriaisen kisaviikko Barcelonassa on varsin armoton, kun yhden lepopäivän jälkeen seuraavat jo torstaina juostavat 5 000 metrin alkuerät.

- Eihän tämä mikään optimaalinen tilanne ole, että kahden vuorokauden kuluttua on jo toinen kilpailu. Ei tässä mihinkään kaljalle tai ulos ole päässyt lähtemään, Utriainen vitsaili.

- Iso merkitys on sillä, mitä tekee kilpailujen välissä. Mehän pyrimme jo ennen EM-kisoja siihen, että tulemme levänneinä kisoihin, Utriainen sanoi.

Miesten 5 000 metrin alkuerät juostaan torstaina klo 19.45 lähtien. Loppukilpailu taivalletaan lauantaina klo 22.20.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat