Karjalainen ei selviytynyt viimeisille kierroksille, moukarimestaruus Slovakiaan

Olli-Pekka Karjalainen ei saanut heittoaan kuntoon moukarin EM-finaalissa. Karjalainen linkosi lekansa parhaimmillaan 73,70 metriin, mutta tämä ei riittänyt edes kolmelle viimeiselle kierrokselle. EM-kultaa vei lopulta Slovakian Libor Charfreitag, joka ainoana heittäjänä ylitti 80 metriä.

urheilu
YLE

Unkarin Krisztian Pars aloitti itselleen varovaisella tuloksella 77,34, mutta valloitti tällä kärkisijan. Italian 37-vuotias Nicola Vizzioni vastasi Parsin heittoon 75,72-metrisellä ja kiilasi toiseksi. Kuudentena heittänyt Olli-Pekka Karjalainen sinkosi ensimmäisellä kierroksella tuloksekseen 73,35. Tällä Karjalainen oli kokonaistilanteessa 7:s.

Pars paranteli asemiaan kärjessä toisella heitollaan ja kiskaisi 79,06 metriä, mutta Slovakian Libor Charfreitag vastasi tähän ensimmäisellä 80 metrin ylityksellä. Charfreitag jäi kauden parhaastaan hieman yli puoli metriä, mutta kiilasi kärkeen tuloksella 80,02. Valko-Venäjän moukarimainetta ylläpitävä Valeri Sviatoha nousi kisassa kolmanneksi kiskaisemalla 76,74. Myös Karjalainen sai tulokseensa hienoista parannusta ja toisen kierroksen heitto kirjattiin 73,70. Tällä Karjalainen on kokonaistilanteessa 8:s.

Venäjän Igor Vinitshenko pudotti Karjalaisen kokonaiskisassa yhdeksänneksi, joten seinäjokiselta olisi vaadittu kolmannella kierroksella heittoonsa parannusta, jotta hän olisi päässyt kolmelle viimeiselle kierrokselle. Tässä hän ei kuitenkaan onnistunut, vaan hän jäi 73,30 metriin ja hänen finaalinsa kesti vain kolmen heittokierrosta. Myös Unkarin Kristof Nemeth meni Karjalaisen ohi ja suomalaisen tulokseksi jäi 10:s sija.

Italian 37-vuotias Nicola Vizzoni pisti mitalitaistelun tiukaksi. Ensin hän otti kiinnityksen EM-pronssiin kolmannella kierroksella, mutta tämä ilo ei kestänyt kauaa, sillä Sviatoha paukautti viimeisellään 78,20 metriä. Vizzoni ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kiskaisi omalla vuorollaan peräti 79,12 metriä ja pudotti Parsin hopealta. Unkarilainen ei pystynyt enää vastaamaan tähän, vaan joutui tyytymään EM-pronssiin.

Ensimmäisen Euroopan mestaruutensa napannut Charfreitag ei enää heittänyt viimeisellä kierroksella, vaan hänen voittotuloksekseen jäi toisen kierroksen tulos 80,02.

David Söderbergin loppukilpailusta pudottaneella Mattias Jonsilla ei finaali sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan, sillä ruotsalainen ei saanut edes tulosta kolmella ensimmäisellä kierroksella.

- Olihan tuo samanlaista taaperrusta kuin koko kesä on ollut. Ei tässä nyt kauheen tyytyväinen voi olla. Tänä vuonna oli tällaista ja se riitti finaalipaikkaan, Karjalainen sanoi pettyneenä.

- Paremmassa kunnossa pitäisi olla, että pystyisi tappelemaan pistesijoista ja mitaleista.

Moukari, loppukilpailu

 1. Libor Charfreitag SVK 80,02
  1. Nicola Vizzoni ITA 79,12
  2. Krisztian Pars HUN 79,06
  3. Valeri Sviatoha BLR 78,20
  4. Szymon Ziolkowski POL 77,99
  5. Oleksei Sokirski UKR 76,62
  6. Wojciech Kondratowich POL 75,30
  7. Igor Vinitshenko RUS 74,71
  8. Kristof Németh HUN 73,93
 1. Olli-Pekka Karjalainen FIN 73,70
  1. Nicola Figére FRA 72,56

Mattias Jons SWE jäi ilman tulosta

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat