Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tonnivitosen finalistit selvillä - Sandells jäi 42 sadasosaa yllätyksestä

Niclas Sandells oli suomalaiskolmikon paras 1 500 metrin alkuerissä keskiviikkona mutta karsiutui ajalla 3.42,82 finaalista. Mikael Bergdahl ja Jonas Hamm jäivät kauas jatkopaikasta. Espanjan Reyes Estevez oli matkan nopein.

urheilu
Jonas Hamm harmitteli hidasta eräänsä.YLE

Iso-Britannian Andy Baddeley voitti ensimmäisen tonnivitosen alkuerän ennen isäntämaan Manuel Olmedoa ja Saksan Carsten Schlangenia.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä piipahtanut Hamm oli eränsä toiseksi viimeinen kesylllä ajalla 3.44,98.

- Tilanne oli vaikea, koska ensimmäinen erämme oli hidasvauhtinen. Menin kärkeen riskillä. Vastatuuli verotti voimia kärjessä, myönsi Hamm, joka jäi pahasti pussiin päätöskierrokselle lähdettäessä.

Niclas Sandells oli suomalaisten valopilkku kakkoserässä ja hän taisteli jopa perjantain loppukilpailupaikasta. Hänelle hyvällä ajalla 3.42,82 jatkopaikka jäi vain 42 sadasosan päähän. Jättiyllätys oli lähellä.

1 500 m, alkuerät:

Andy Baddeley GBR 3.41,46 Manuel Olmedo ESP 3.41,47 Carsten Schlangen GER 3.41,65 Colin McCourt GBR 3.41,77 Christian Obrist ITA 3.42,02 Yoann Kowal FRA 3.42,06 Goran Nava SRB 3.42,40 Kim Ruell BEL 3.42,94 Morten Toft Munkholm DEN 3.43,05 Rory Chesser IRL 3.44,01 Rizak Dirshe SWE 3.44,40 Jonas Hamm FIN 3.44,98 Morten Velde NOR 3.45,20

  1. erä:

Reyes Estevez ESP 3.40,86 Arturo Casado ESP 3.40,98 Tom Lancashire GBR 3.41,68 Mateusz Demczyszak POL 3.42,15 Andreas Vojta AUT 3.42,16 Henrik Ingebrigtsen NOR 3.42,62 Kristof Van Malderen BEL 3.42,80 Niclas Sandells FIN 3.42,82 Thomas Chamney IRL 3.43,60 Mikael Bergdahl FIN 3.43,90 Dmitrijs Jurkevics LAT 3.45,21 Moritz Waldmann GER 3.48,60 Peter Szemeti HUN 3.52,14 Niels Verwer NED 3.52,67

Neljä parasta jatkoon, neljä ajoilla

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat