Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Rantanen: Yllättävän kova seiväskarsinta

Seiväshypyn lajivalmentaja ja EM-kisojen seiväskisaan osallistunut Vesa Rantanen hyppäsi karsinnassa kauden parhaansa 550, mutta se ei riittänyt finaalipaikkaan. Oman urakkansa päätyttyä Rantanen seurasi Eemeli Salomäen tiukkaa taistelua finaalipaikasta.

urheilu
Vesa Rantanen.
YLE

- Yllättävän kova karsinta oli. En olisi uskonut, että 565 vaaditaan finaalipaikkaan. Olusuhteet olivat tosi hyvät, se äidytti hyppäämään aika hyvin, Rantanen totesi kisan jälkeen.

Suomalaisittain karsinnassa oli paljon hyvää, vaikka lopputulos olikin pettymys. Molemmat hyppääjät ylsivät kauden parhaisiinsa ja Salomäki sivusi myös omaa ennätystään.

- Mutta kun finaaliin ei pääse, niin ei täysin tyytyväinen voi olla. Sellainen 8+ -kouluarvosanan arvoinen suoritus. Kauden parhaat kuitenkin arvokisoissa on ihan hyvä juttu. Tasoa pitää vielä nostaa. Täytyy olla valmiita hyppäämään se 565-570 jo vähän huononakin päivänä. Sitten voi odottaa menestystä, Rantanen arvioi suomalaissuorituksia.

Hyppyurakan jälkeen Rantanen seurasi Salomäen finaalipaikkataistelua lähietäisyydeltä. Taistelu päättyi niukkaan tappioon.

- Harmin paikka, ettei Eemeli saanut ihan parhaita hyppyjään korkeudesta 565. Yhtä astetta isompaa seivästä vaadittaisiin taas, että se viisi senttiä tulisi siihen lisää. Oikein hienosti Eemeli hyppäsi tänään.

Rantanen ei vielä Barcelonan jälkeen aio pistää seivästä nurkkaan, vaan pitkä hyppyura saa jatkoa myös tämän jälkeen.

- Kova oli yritys, että täällä hyppäisi jo muut hyppääjät. Kyllä aion kuitenkin vielä jatkaa hyppäämistä niin pitkään kuin hyvältä tuntuu, enkä sulje mitään pois, Rantanen päätti.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat