Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Eemeli Salomäki karsiutui täpärästi finaalista

Eemeli Salomäki putosi äärimmäisen täpärästi seiväshypyn loppukilpailusta Barcelonan EM-kisoissa. Tuloksen 560 hypännyt Salomäki oli karsinnan 13:s eli ensimmäinen finaalista pudonnut kilpailija. Myös Vesa Rantanen (550) karsiutui loppukilpailusta.

urheilu
Eemeli Salomäki.
YLE

- Huono maku jäi. Hypyt tuntuivat hyviltä, ja tein kaiken, minkä voin. Vaihdoin 560:een seivästä, mikä oli oikea valinta. Oletin, että 560 olisi riittänyt finaalipaikkaan, mutta nyt taisin olla ensimmäinen putoaja. Näin tällä kertaa, taso on Euroopassa tosi kova, Salomäki totesi.

Molemmat suomalaiset aloittivat kilpailunsa 530:sta. Sekä Rantanen että Salomäki hetkeä myöhemmin selvittivät korkeuden ensimmäisellä yrityksellään. Kaikkiaan korkeuden selvitti 14 miestä, minkä lisäksi 12 hyppääjää jätti korkeuden väliin.

Korkeuden 540 jätti väliin kymmenen hyppääjää. Rantanen selvitti myös korkeuden 540 tyylikkäästi ensimmäisellä yrityksellään. Salomäki sen sijaan pudotti puhdittoman yrityksen jälkeen ensimmäisellään. Toisella yrityksellään Salomäki korjasi erehdyksensä menemällä yli. Kaikkiaan korkeuden selvitti 11 miestä, joten mukana oli tässä vaiheessa vielä 21 miestä.

540 ylittäneet Puolan Lukasz Michalski ja Ranskan Renaud Lavillenie jättivät korkeuden 550 väliin. Kyseisestä korkeudesta Salomäki meni komealla hypyllä ensimmäisellään yli. Ensimmäisellä yrityksellä korkeuden ylitti Salomäen lisäksi vain kahdeksan miestä.

Rantanen sen sijaan pudotti ensimmäisellä yrityksellään, mutta toisella yrityksellä virtolainenkin selvitti korkeuden - kuten viisi muutakin hyppääjää. Kolme hyppääjää meni vielä kolmannellaan yli, joten 560:ssä oli mukana vielä 20 hyppääjää.

Rantanen pudotti ensimmäisellä yrityksellään 560:sta - kuten myös Salomäki, jonka ensimmäinen yritys meni läpijuoksuksi. Ensimmäisellä yrityksellä korkeuden ylitti kuusi miestä. Rantanen pudotti myös toisella ja kolmannellaan, mikä varmisti hänen karsiutumisensa.

- Kohtuullisen hyvin. Kauden parhaita hyppyjä karsinnassa, joten on oltava tyytyväinen, vaikka se ei riittänyt finaaliin. Taso oli yllättävän kova. Kaikilla oli aika hyvät olosuhteet, mikä varmasti selittää sitä, Rantanen totesi.

Salomäki sen sijaan meni viimeisellään rimaa hipoen 560 yli. 560:n ylitti 13 miestä, joista Salomäki on sijalla 11. Lisäksi saksalaiset Malte Mohr ja Raphael Holzdeppe jättivät korkeuden väliin.

Salomäki pudotti ensimmäisellään ja toisellaan korkeudesta 565. Kun takana olleet saksalaiset Raphael Holzdeppe ja Fabian Schulze menivät korkeuden toisellaan yli, Salomäki putosi sijalle 13. Salomäen oli pakko ylittää ennätyskorkeutensa 565 viimeisellään, mutta ylitys jäi haaveeksi ja Salomäki jäi sijalle 13. Finaaliin olisi riittänyt 560:n ylitys toisella.

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat