Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Räsänen ja Utriainen väsähtivät vitosella

Matti Räsänen ja Jussi Utriainen jäivät melkoisen kauas kauden parhaista ajoistaan Barcelonan EM-kisojen miesten 5 000 metrin alkuerissä. Räsänen juoksi ajan 14.01,35 ja Utriainen taivalsi matkan ajassa 14.17,07. Molemmat myönsivät, että he eivät ehtineet palautua 10 000 metrin kilpailusta.

urheilu
Jussi Utriainen ja Matti Räsänen Barcelonassa.
Jussi Utriainen (vas.) ja Matti Räsänen urakoivat tiistai-iltana.YLE / Jyri Kivimäki

Räsänen oli tosin huomattavasti pirteämpi kuin 10 000 metrin jälkeen, jolloin voimat hupenivat eikä mies jaksanut kommentoida juoksuaan millään tavalla.

- Kympin koitos painoi kintereissä, silloin juoksin enemmän kuin täysillä. Ei sille vaan voinut mitään, että en ehtinyt kunnolla palautua, Räsänen sanoi.

Vitosen alkuerät juostiin reippaassa sateessa, joka saapui Barcelonaan torstaina illansuussa. Päivien paahtavan kuumuuden jälkeen vilvoittava sade oli piristävää vaihtelua.

- Minähän juoksin siellä häntäpäässä, joten vaikea sanoa juoksusta sen enempää. Ihan hyvää vauhtia taisivat siellä kärjessä mennä. Vauhti kiristyi sillä tavalla, että minulla ei ollut jakoa, Räsänen summasi.

Jussi Utriainen sijoittui 10 000 metrillä 13:nneksi. Vaikka kymppi kulkikin mallikkaasti, Utriainen oli myrtyneellä mielellä 5 000 metrin juoksunsa jälkeen.

- Aamulla olin vielä luottavainen, että juoksisin puoli minuuttia kovempaa. Varsinkin tässä tapauksessa, kun olosuhteet olivat täydelliset: sadesäätä eikä juurikaan tuulta, Utriainen huomautti.

Utriainen kertoi, että vauhti alkoi hyytyä 2,5 km:n jälkeen. Utriainen arveli, että korkean paikan leirillä oli vaikutuksensa tahmeaan menoon vitosella.

- Korkean paikan leirin jälkeen kaksi-kolme ensimmäistä päivää ovat parhaita, ja kymppi ajoittui juuri sille jaksolle. Tunnettu tosiasia on, että sitten tulee nihkeämpiä päiviä, Utriainen selvitti.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat