Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dalla Valle debytoi Liverpoolin edustusmiehistössä

Englannin Valioliigan Liverpoolissa pelaava suomalaishyökkääjä Lauri Dalla Valle teki debyytin edustusmiehistössä torstaina jalkapallon Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksen ottelussa makedonialaista FK Rabotnickia vastaan. Dalla Valle vaihdettiin kentälle 83. peliminuutilla Alberto Aquillanin tilalle. Ottelu oli 18-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen virallinen peli Liverpoolin paidassa.

urheilu
Lauri Dalla Valle Liverpool
EPA

Liverpool voitti ottelun 2-0 ranskalaiskärki David N'Gogin kahdella osumalla. Englantilaisjoukkueen kokoonpanosta puuttui useita ykkösmiehistön pelaajia, mutta päävalmentaja Roy Hodgson oli tyytyväinen nuorten pelaajien esitykseen.

- Olimme ilman 13 pelaaja, mutta nuorien ja kokeneiden pelaajien välinen sekoitus täytti odotukseni täysin. Nuoria pelaajia ei yleensä käytetä tällaisissa peleissä, mutta olen todella tyytyväinen heidän panokseensa, Suomen maajoukkuettakin valmentanut Hodgson kertoi.

Dalla Valle ei saanut ottelussa tilastomerkintöjä. Hyökkääjä koski palloon vajaan 10 minuutin aikana muutamaan otteeseen. Ensin hän piti pallon hyvin joukkueellaan pienessä tilassa usean puolustajan ahdistamana. Tämän jälkeen hän vapautti laidasta puolustaja Stephen Darbyn, mutta Liverpoolin epäonneksi laitapuolustaja oli ehtinyt tilanteessa nipin napin paitsioon.

Dalla Valle ei toistaiseksi ole debytoinut Suomen A-maajoukkueessa eikä alle 21-vuotiaidenkaan joukkueessa. Hyökkääjä omistaa myös Italian passin, eikä hän vielä ole julkisesti tehnyt päätöstä siitä, kumpaa maajoukkuetta hän haluaa edustaa.

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat