Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Nikkanen: Sijoitus tyydyttää, tulos ei

Ensimmäisessä aikuisten arvokisojen loppukilpailussaan kilpaillut Minna Nikkanen oli tyytyväinen seiväshypyn yhdeksänteen sijaansa, mutta tulokseksi jäänyt 435 ei miellyttänyt Someron Esan urheilijaa.

urheilu

- Sijoitus on ihan hyvä. Ei tulos alhainen ollut, mutta olisin toivunut parempaa. Jalat eivät olleet niin hyvässä kunnossa kuin olisin toivonut, Nikkanen kertoi kilpailun jälkeen.

Nikkanen aloitti kilpailun korkeudesta 415. Oikukas tuuli pakotti suomalaisen etsimään sopivaa seivästä seuraavissa korkeuksissa.

- Vähän tuli ylimääräisiä seipäänvaihtoja, mutta muuten meni suunnitelmien mukaan. 445:n ensimmäinen yritys oli tosi hyvä. Ihan suht hyviä yrityksiä tuli tänään, Nikkanen sanoi.

Nikkanen hyppäsi Barcelonassa uransa toisissa arvokisoissa, mutta finaalikokemus oli somerolaiselle uusi.

- Yritin ottaa rennosti. Nyt kun jälkeenpäin ajattelee, niin nytkin tuolla jotkut onnistuvat finaalissa ja jotkut eivät. Ei se ole niin itsestäänselvää, Nikkanen kuvaili.

Seiväshypyn Suomen ennätys 446 on Nikkasen nimissä. Tällä kaudella hän on ylittänyt parhaimmillaan korkeuden 440.

- Onhan tämä vuosi vähän takkuileva ollut. Täytyy katsoa, että missä hämminkiä on. Onko se treeneissä vai missä. Aiemmin on saanut hyvän piikin arvokisoihin. Tämä ei ollut ihan viime vuosien tasoa. Täytyy katsoa missä mennään vikaan. Esimerkiksi kesän jalkajumin syy täytyy selvittää, Nikkanen päätti.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat