Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Nikkanen urakoi, Feofanova palasi voittokantaan

Kolmen vuoden takainen nuorten Euroopan mestari Minna Nikkanen selvitti tiensä ensimmäistä kertaa naisten seiväshypyn arvokisafinaaliin. Nikkanen joutui urakoimaan hyppyjä nopeaan tahtiin ja tämä vaikutti hänen tulokseensa. Jelena Isinbajevan jätettyä kisat väliin Venäjän Svetlana Feofanova palasi jälleen voittokantaan.

urheilu
YLE

Karsinnassa 440 ylittänyt Nikkanen aloitti kilpailun korkeudesta 415 ja ylitti tämän kevyesti ensimmäisellään. Samainen korkeus oli liikaa Sveitsin Anna Katharina Schmidille, joka pudotti riman kolmesti.

Nikkasen ensimmäinen yritys 425:stä ei onnistunut, vaan hän pudotti riman jaloillaan. Toisellaan Nikkanen sai jälleen ilmaa hyppynsä alle ja vaikka hänen kääntymisensä riman päällä hieman myöhästyikin, ylitti hän korkeuden.

Nikkanen joutuu hyppäämään nopeaan tahtiin, sillä muut kilpailijat eivät ole aloittaneet vielä kilpailua. Nikkanen hyppäsi neljännen hyppynsä puoleen tuntiin, kun hän yritti ylittää 435:ttä, mutta pudotti ensimmäisellään. Toisellaan Nikkanen osui rimaan ja rima jäi heilumaan pitkään, mutta ei pudonnut ja näin somerolainen ylitti korkeuden toisellaan.

Nikkanen joutui neljäntenä hyppääjänä yrittämään korkeudesta 445, mikä on vain sentin päässä hänen Suomen ennätyskorkeudesta. Hänen ensimmäinen yritys jäikin ponnettomaksi ja hän pudotti selvästi. Tästä korkeudesta aloittanut Venäjän Svetlana Feofanova ja Saksan Silke Spiegelburg ylittivät molemmat ensimmäisellään.

Nikkasen kaksi seuraavaakaan yritystä 445:stä eivät parantuneet ja viimeinen jäi melkeinpä limboksi. Näin hänen tuloksekseen jäi 435 ja hän sijoittui 9:nneksi. Samainen korkeus koitui myös Saksan Carolin Hingstin, Slovenian Tina Sutejin ja Norjan Cathrine Larsåsenin kohtaloksi.

- Olisin toivonut, että hyppy olisi lähtenyt kulkemaan paremmin. Hyviä yrityksiä oli, mutta etäisyydet olivat vääriä, Nikkanen sanoi ja myönsi joutuneensa etsimään askelmerkkiä.

Iso-Britannian Kate Dennisonille ja Venäjän Julia Golutshikovalle taasen korkeus 465 oli liikaa ja he jäivät tulokseen 455.

Venäjän Jelena Isinbajevan jätettyä areenat muille tänä kesänä entinen maailmanennätysnainen Feofanova tarrasi mestaruuteen tiukasti kiinni. Lopullisen niitin Feofanova iski, kun hän ylitti korkeuden 475 ensimmäisellään. Saksan nuoret hyppääjätä Spiegelburg ja Lisa Ryzih tarjosivat hänelle tiukan vastuksen, mutta heidän molempien taidot loppuivat korkeuteen 465. 22-vuotias Ryzih paransi kuitenkin finaalissa henkilökohtaista ennätystään viidellä sentillä.

Edellisen kerran Feofanova on saanut juhlia EM-kultaa Münchenin kisoissa vuonna 2002. MM-kultaa hän voitti vuotta myöhemmin Pariisissa.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat