Suora

 • Huuhkajia ja panelistijuoruja
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Jymy-yllättäjä Euroopan mestariksi ratakierroksella

Kevin Borlee, tilastoaikojen perusteella selvästi huonompi Borleen veljeksistä, teki jymypaukun 400 metrin miesten finaalissa ja rynni loppumetreillä matkan Euroopan mestariksi Barcelonassa. Iso-Britannia vei muut mitalit, sillä Michael Bingham oli kakkonen ja Martyn Rooney kolmonen.

urheilu
Kevin Borlee oli itsekin hieman häkeltynyt EM-kullasta.EPA

Miesten finaalista odotettiin tasaista mutta belgialaisen Kevin Borleen nimi ei silti vilahdellut mestaruudesta puhuttaessa.

- Fantastinen fiilis. 35 vuoteen olen ensimmäinen belgialainen, joka pystyy yleisurheilussa kultakantaan. Kisa ei ollut minullekaan mitenkään helppo, mutta onnistuin sinnittelemään kisan lopun mallikkaasti, Kevin Borlee muistutti.

- Kauteni on ollut pettymys, mutta EM-kulta korvaa paljon, Kevin Borlee jatkoi mutta harmitteli samaan aikaan Jonathan-veljensä puolesta.

Yllättäen 400 metrin loppukilpailusta ei muodostunut vauhtileikittelyä, vaan loppuajat olivat selvästi välieränoteerauksia huonompia - yhtä poikkeusta lukuunottamatta.

Perjantain finaalissa oli monta väsynyttä ratakierroksen juoksijaa. EM-finaali oli kuitenkin yksi kaikkien aikojen tiukin kärjen osalta.

- Minulle kasirata oli paha paikka lähteä finaaliin. En nähnyt muiden menoa kuin vasta loppusuoralla. Lopputulos totta kai tyydyttää, myönsi hopealle venynyt Michael Bingham.

Mestari Kevin Borlee oli ainoa, joka pystyi kauden parhaaseensa. Viimeisen 50 metrin aika tapahtui enemmän kuin laki sallii. Britti Martyn Rooney näytti olevan yhdessä vaiheessa jo matkalla EM-kultaa, toisin kuitenkin kävi.

Matkan tilastoykkönen, Belgian Jonathan Borlee väsähti vasta seitsemänneksi. Hän oli paha pettymys hyvin sujuneen välierän jälkeen.

Miesten 400 metriä, finaali:

 1. Kevin Borlee BEL 45,08
  1. Michael Bingham GBR 45,23
  2. Martyn Rooney GBR 45,23
  3. Vladimir Krasnov RUS 45,24
  4. David Gillick IRL 45,28
  5. Leslie Djhone FRA 45,30
  6. Jonathan Borlee BEL 45,35
  7. Kacper Kozlowski POL 46,07

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat