Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen viestimiehet lähes SE-vireessä

Suomen miesten pikaviestijoukkueen tunnelmat olivat odottavat Barcelonan EM-kisojen alkuerien jälkeen. Suomen loppuaika 39,40 näytti riittävän sunnuntai-illan finaaliin, mutta Italian ja Venäjän välisen protestijupakan käsittely venytti lopullista varmuutta finaalipaikasta.

urheilu
Joni Rautanen ja Jonathan Åstrand.
YLE

Suomen viestiä veivät Hannu Ali-Huokuna, Joni Rautanen, Jonathan Åstrand ja Hannu Hämäläinen. Suomi jäi alkuerissä kymmenyksen päähän pikaviestin SE:stä.

Avausosuuden porhaltanut Ali-Huokuna oli iloinen siitä, että juoksu rullasi vahvasti tahmean alkukesän jälkeen.

- Oma juoksuni tuntui todella hyvältä. Parasta juoksua tänä kesänä, olen vihdoin löytämässä ennätyskuntoni, mikä on ollut kateissa pitkään. Kevät meni tosi hyvin, alkukesällä olin juntturassa. Nopeutta on, mutta en ole saanut sitä ulos, Ali-Huokuna kommentoi.

Rautanen vei viestikapulaa toisella osuudella.

- Oli hyvää menoa. Meillä oli Jonathanin kanssa onnistunut vaihto, ja Jonathankin juoksi hienon osuuden, Rautanen sanoi.

Viestissä kolmannen osuuden juossut Jonathan Åstrand uskoi, että vielä terävämmillä vaihdoilla Suomi saattaisi hätyytellä pikaviestin SE-aikaa.

- Viesteissähän kaikenlaiset hässäkät ovat aina mahdollisia. Asiat voivat onnistua tai epäonnistua, Åstrand sanoi.

Suomen ankkurina viestissä viilettänyt Hannu Hämäläinen on ollut kelpo vireessä Barcelonassa. Hämäläinen selviytyi kisoissa jo aikaisemmin 100 metrillä välieriin, ja viestissäkin kyyti oli vauhdikasta.

- Lopussa jäin vähän sveitsiläisestä kaverista. Hyvät kisat, toivottavasti viestin finaalipaikka kruunaisi koko kisani, Hämäläinen mietti.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat