Suora

 • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
 • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Wisla
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Pitkämäelle keihään EM-pronssi - Thorkildsen otti omansa

Arvokisojen mitalirohmu Andreas Thorkildsen valloitti miesten keihäänheiton Euroopan mestaruuden tuloksella 88,37. Viidennellä kierroksella 86,67 kiskaissut Tero Pitkämäki hankki Suomelle Barcelonan EM-kisojen ensimmäisen mitalin, pronssin.

urheilu
Pitkämäki nosti Suomen yleisurheilumaajoukkueen mitalikantaan Barcelonassa.YLE

Hopeaa napannut Saksan Matthias De Zordo oli häikäisevä ja kohensi kahdesti omaa ennätystään. De Zordo nakkasi ensimmäisellään 86,22 ja toisella 87,81. Kolmannellaankin hän mittautti 87,06.

- En olisi ikinä uskonut pystyväni tällaiseen finaalirutistukseen. Paransin ennätystä sentään liki neljä ja puoli metriä! Tuulet hieman oikuttelivat, mutta olin silti päättänyt heittää välinettä hullun lailla kovasta vauhdista, De Zordo kertoi.

Kaksinkertainen olympiavoittaja Andreas Thorkildsen kiskaisi avausheitolla 86,32 ja osoitti, että karsinnan askelmerkkiongelmat olivat historiaa. Kakkosheitolla norjalainen vastasi De Zordon vakuuttaviin heittoihin ja siirtyi kärkeen tuloksella 88,37. Thorkildsenin ei tarvinnyt tämän jälkeen enää venyä huippulukemiin.

Teemu Wirkkala ei saanut aluksi keihästä hyvään asentoon ja hänen kaksi avausyritystään oli ponnettomia. Kolmannella Wirkkala heitti jo 81,76 nousten hetkellisesti jopa kolmanneksi. Toholammin Urheilijoiden edustaja puhkaisi kaikkiaan kolmesti 81 metrin rajan, mutta se pitkä heitto jäi uupumaan Pekingin olympiaviitoselta.

- Teknisesti kaikki heittoni olivat yhtä huonoja. Ajoituspuolella oli suurimmat ongelmat. Viides tila ei tyydytä, koska heitin alle oman tasoni tänään, Wirkkala totesi.

Tero Pitkämäellä oli aluksi kosolti matkaa kisan hurjavireiseen kärkikaksikkoon. Pitkämäki paransi kuitenkin tahmean alun jälkeen koko ajan. Neljännellä hän latasi 83,96 ja viidennellä jopa 86,67, jolla EM-pronssi varmistui. Osakan maailmanmestari näytti jälleen olevansa kova arvokisaurheilija. Viimeisellään ilmajokinen heitti myös yli 86-metrisen.

- Kauden parasta esitin tänään, täytyy olla tyytyväinen. Aluksi oli kisassa vaikeuksia, mutta kun otin vauhtia pois, niin heitot paranivat teknisesti. Neljäs arvokisamitali tuntuu vaisun kauden jälkeen hyvältä, tiivisti Pitkämäki.

Keihäs, loppukilpailu

Lopputulokset:

 1. Andreas Thorkildsen NOR 88,37
  1. Matthias De Zordo GER 87,81
 1. Tero Pitkämäki FIN 86,67
 1. Oleksander Pjatnitsja UKR 82,01
 1. Teemu Wirkkala FIN 81,76
 1. Ainars Kovals LAT 81,19
 2. Sergei Makarov RUS 80,86
 3. Roman Avramenko UKR 78,65

 1. Vitezslav Vesely CZE 77,83
  1. Petr Frydrych CZE 77,30
  2. Eriks Rags LAT 76,93
  3. Dmitri Kosinskji UKR 73,26

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat