Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Wirkkala: Kaikki teknisesti huonoja heittoja

Teemu Wirkkala sijoittui Barcelonan EM-kisojen keihäskilpailussa viidenneksi tuloksella 81,76. Kilpailun jälkeen Wirkkalaa sapetti sijoitusta enemmän heikko tulos.

urheilu
Teemu Wirkkala ei saanut parastaan irti finaalissa.YLE

- Se oli minun kohdaltani huono kilpailu. Kaikki oli teknisesti huonoja heittoja. Vähän samaa vikaa oli kuin karsinnan ensimmäisessä heitossa. Tuntui, että jos olisi osunut kohdalleen, niin olisi mennyt pitkälle, mutta kun ei osunut kohdalleen, Wirkkala harmitteli kisan jälkeen.

Wirkkala pääsi EM-kisassa pistesijalle, mutta se ei toholampilaisen mieltä parantanut.

- En miettinyt sijoitusta ollenkaan. Mietin vain hyvää tulosta, mutta ei sitä tullut, Wirkkala totesi.

Wirkkala yritti korjata tekniikkaongelmiaan kisan aikana, mutta parannutsta heittojen pituuteen ei tullut. Parhaansa hän heitti kolmannellaan, viides ja kuudes heitto kantoivat hieman 81 metrin päälle.

- Yritin hakea vain laajaa tukea ja pitävää otetta. Sillä se on ennen onnistunut, mutta nyt ei onnistunut. Se on niin pienestä kiinni.

Keihäsfinaalin tulostaso nousi karsinnan jälkeisiä odotuksia paremmaksi, kun mitalistit paukuttivat yli 85 metrin kaaria.

- Tulostaso ei yllättänyt. Kyllä näissä arvokisoissa aina tulostaso nousee. Sinne pitäisi itsekin pystyä heittämään. Paljon on töitä, että sinne pääsee, Wirkkala sanoi.

EM-hopealle komeasti kiskaissut Saksan Matthias De Zordo on suurelle yleisölle tuntemattomampi kaveri, mutta Wirkkala osasi odottaa De Zordon esiinnousua.

- Ennakkoon laskin hänet aika kovaksi. Hän voitti Thorkildsenin Eurooppa-cupissa. Ei hän minua yllättänyt. Hänellä on hyvä kokonaisuus heittämisessä, eikä heikkouksia näy. Hän osaa laittaa keihään oikeaan asentoon, Wirkkala kehui.

Barcelonan pettymyksen jälkeen Wirkkalan kausi jatkuu jo perjantaina Timanttiliigan osakilpailussa Tukholmassa. Heti perään kamppaillaan SM-mitaleista Kalevan kisoissa.

- Asennoiduin tähän EM-kisaan siten, että tämä on yksi kisa muiden joukossa. Täytyy yrittää saada aikaiseksi tasainen kausi, Wirkkala päätti.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat