Suora

 • Otepää, miehet
 • Alppihiihdon MC: Wengen, miesten pujottelun toinen lasku
 • Chaux-Neuve, yhdistetyn hiihto-osuus
 • Ruhpolding, naisten yhteislähtö
 • Wengen, miesten pujottelu
 • Zakopane, miesten kilpailu
 • Katowice Minor CS:GO
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, vuosi 2018
 • Urheiluruutu

Pikaviestimiehet: Se oli hiton vanha ennätys!

Suomen pikaviestijoukkue päätti Barcelonan EM-kilpailut juhlatunnelmissa. Altavastaajana 4 x 100 metrin viestifinaaliin lähtenyt Suomen joukkue puristi koneestaan täydet tehot irti ja tuloksena oli Suomen ennätysaika 39,29. Suomi sijoittui loppukilpailussa seitsemännelle sijalle.

urheilu
Pikaviestimiehet Barcelonassa.
YLE / Jyri Kivimäki

Jo alkuerissä lähelle SE-aikaa päässyt Suomi (Hannu Ali-Huokuna, Joni Rautanen, Jonathan Åstrand ja Hannu Hämäläinen) juoksi loppukilpailun ykkösradalla, joka jyrkkien kaarteiden takia teki urakasta haastavan.

- Ensimmäinen kaarre haittasi juoksuani. Juoksu meni pitkäksi. En ihan hallitse sitä rataa. Ensimmäisestä vaihdosta olisi saanut paljon aikaa pois eri radalla, Suomen ensimmäisenä juoksijana kisaan lähtenyt Hannu Ali-Huokuna totesi kilpailun jälkeen.

Suomen ensimmäinen vaihto oli tahmea. Joni Rautanen pääsi kuitenkin hyvin matkaan, eikä kapulaa päästetty putoamaan.

- Tulin vaihtoon tosi hyvää vauhtia ja ajattelin, että se menee ihan hyvin. Askel lähti kuitenkin sakkaamaan tiukassa kaarteessa. Sitä kautta vaihto meni hitusen pitkäksi ja hiipui hieman, Ali-Huokuna kuvaili vaihtoaan.

Ali-Huokuna uskoi, että SE-aikaan rynnineellä viestijoukkueella on hyvät mahdollisuudet parantaa ennätysaikaa vielä reilustikin.

- Tähän Suomen ennätykseen pitää olla tyytyväinen, mutta 39,00 on ihan realistinen. Pystyisin henkilökohtaisesti ottamaan kymmenyksen ajasta pois, myös vaihdoilla saisi kymmenyksen tai kaksi pois jos tulisi unelmavaihdot. Parempikin sijoitus olisi voinut tulla, mutta eipä jääty jumboksi, Ali-Huokuna sanoi.

Suomen toisen osuuden juossut Joni Rautanen kehui joukkuetovereitaan ja ryhmän yhteishenkeä. Vuonna 1972 ensimmäisen kerran juostu Suomen ennätys 39,30 saatiin vihdoin alitettua.

- Joukkueena tulee sellainen rennompi fiilis. Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Hieman harmittaa se ensimmäinen vaihto. Se oli huonoin vaihto, vaikka kaksi muutakin olivat sellaisia turva-vaihtoja.

- Tuo aika on hieno! Se on hiton vanha ennätys, joka on kolmella joukkueella vedetty. Nyt se meni rikki. Tuli hieno päätös näille kisoille, Rautanen hehkutti.

Pikaviestimiesten menosta saadaan nauttia jälleen elokuussa Ruotsi-ottelussa.

- Kyllä tämä antaa meille hyvät mahdollisuudet jatkaa. Terveys on kaiken a ja o menestyksessä, mutta ei tämän parempaa fiiliksen nostattajaa ole. Tästä on hieno jatkaa kautta. Tämä nelikko ja tämä karavaani jatkaa vielä kuukauden kisaamista. Toivottavasti tulee hyviä tuloksia, Rautanen päätti.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Suosittelemme

Tuoreimmat