Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lax: Askelmerkin kanssa suuria ongelmia

Petteri Lax nousi yllättäen parhaaksi suomalaiseksi Barcelonan EM-kisojen miesten pituuden loppukilpailussa. Arvokisojen debyyttinsä tehnyt Lax, 24, sijoittui tuloksellaan 796 pituusfinaalissa seitsemänneksi. Laxin finaali oli sikäli erikoinen, että vain hänen ensimmäinen hyppynsä mitattiin.

urheilu
Petteri Lax
YLE

- Pistesija ei lämmitä juuri nyt hirveästi. Askelmerkin kanssa oli suuria ongelmia, rukseja tuli jatkuvasti ruutuun, vaikka siirsin merkkiä koko ajan taaksepäin, Lax sanoi.

Lax hyppäsi ainoan hyväksytyn hyppynsä 1,1 m/s:n myötäisessä tuulessa.

- Ensimmäinen hyppy sattui onneksi osumaan ja pääsin sillä finaalin jatkokierroksille. Avaushyppyni oli kuitenkin harmillisesti teknisesti huono, Lax selvitti.

- Tuulethan pyörivät stadionilla, mutta suurin vika taisi olla omassa päässäni. Olisin voinut lentää vaikka minne, tunnelma kentällä oli uskomaton. Tällaiset kisat siivittävät urheilijoita ennätystuloksiin, itse en tänään ihan onnistunut, Lax arvioi kriittisesti hyppyjään.

Laxin viidennen kierroksen hyppy meni läpijuoksuksi. Laxin mukaan takareidessä tuntui kipuja, eikä hän uskaltanut puristaa täysillä, koska pelkäsi rikkovansa paikkansa.

- Takareiteni kiristelivät verryttelyssä, mutta eivät haitanneet kilpailussa hyppäämistä, Lax kertoi.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat