Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tommi Evilä: Sentit eivät olleet puolellani

Tommi Evilä koki jälleen karun kohtalon pituushypyn arvokisoissa. Evilä putosi kahden sentin erolla viimeisiltä kierroksilta Barcelonan EM-kisojen finaalissa. Evilä ponkaisi kolmannellaan tuloksen 791, mikä riitti 10. sijaan.

urheilu
Tommi Evilä.
YLE

Evilä aloitti EM-finaalin hyppäämällä tuloksen 756. Toisen hypyn pituudeksi mitattiin 762, joten kolmannella oli pakko onnistua. Parannusta tulikin, mutta ei aivan riittävästi.

- Viimeiseksi jääneeseen hyppyyni oli vaikea lähteä, koska askelmerkkini oli niin pahasti hakusessa. Juoksun nopeudessa ei ollut mitään vikaa, mutta askelpituus heitteli, siksi jouduin ponnistamaan niin kaukaa lankun takaa, Evilä kommentoi.

- Viimeinen hyppyni oli todellinen pakkorako. Siinä jouduin lähtemään rauhallisesti liikkeelle, yritin vain saada askeleeni osumaan lankulle. Tänään sentit eivät olleet tämän kaverin puolella, tiukkaa on peli, Evilä hymähti.

Evilä painotti, että perusongelmana olivat liian kaukaa lankun takaa lähteneet hypyt. Näin kallisarvoisia senttejä valui hukkaan.

- Erittäin hyvät fiilikset ja onnistunut valmistautuminen kilpailuun. Kaikki meni ihan niin kuin pitikin, ei sen puolesta mitään hämminkiä. Hyppäsin 18 askeleen vauhdilla, pieni heitto sinne tänne vaikuttaa paljon askelpituuteen, Evilä kommentoi.

Evilän mukaan tuulet vaihtelivat stadionilla, mutta niiden puolesta huippuhypyt olivat täysin mahdollisia.

- Välillä oli nollatuulta, sitten tuuli puhalsi 1,5 m/s:n vauhdilla myötäisesti. Eivät tuulet olleet tänään ratkaiseva juttu, Evilä kuittasi olosuhteet.

Evilä korosti, että kunnossa ei ole mitään vikaa. Loppukauden kilpailuissa Suomen ennätys (822) saattaa hyvinkin olla uhattuna.

- Mutta eihän EM-kilpailuja saa enää takaisin. Viiden vuoden tauon jälkeen hyppäsin arvokisojen finaalissa, mutta tämmöistä oli tällä kertaa, Evilä murehti.

Lähteet: Matti Lehtisaari, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat