Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pihlakoski: Suomen taso ei riittävän korkea

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja ja Helsingin 2012 EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Pihlakoski näki suomalaisten EM-yleisurheilusuorituksissa yhtäläisyyksiä Pekingin olympiakisojen ja Vancouverin olympiakisojen tapahtumissa. Mitalitavoitteista jääminen vaivaa suomalaista huippu-urheilua.

urheilu
SUL:n puheenjohtaja Antti Pihlakoski
YLE

Suomi jäi Barcelonan EM-kisojen kolmen mitalin ja neljän pistesijan tavoitteesta. Kotiinviemisiksi saatiin yksi mitali ja neljä pistesijaa. Antti Pihlakoski näki suomalaisjoukkueen suorituksessa paljon positiivista, mutta kaiken kaikkiaan joukkueen taso ei ollut riittävän hyvä.

- Suomen osalta analyysi on se, että EM-tilastoon nähden pärjäsimme kohtuullisen hyvin. 75 prosenttia urheilijoista teki tilastoa vastaavan tai sitä paremman tuloksen. Se ei tietysti sinällään lohduta, taso ei ole tarpeeksi korkea tällä hetkellä. Tässä on koko suomalaisen urheilun kuva, kun ajatellaan miten kävi Pekingissä ja Vancouverissa. Meillä on Suomessa koko urheilun kannalta uudelleen organisoitumisen ja monen uuden asian aika, Pihlakoski sanoi.

Helsingin 2012 EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja uskoo, että kahden vuoden kuluttua Helsingin olympiastadionilla nähdään parempia suomalaissuorituksia. Lääke menestykseen löytyy koko huippu-urheilun uudelleen järjestämisestä.

- Tämä oli aika nuori joukkue. Uskon, että nämä urheilijat suoriutuvat paremmin kotiyleisön edessä Helsingissä. Jos puhutaan koko Suomen urheilun kannalta, niin keskeisiä osaamisalueita pitää yhdistää. Jos puhutaan kestävyysurheilusta, niin kaikki tieto pitää jakaa eri lajien kesken paremmin. Tämä on niiden maiden malli, jotka täälläkin menestyivät.

Helsingissä järjestettävät seuraavat EM-kilpailut järjestetään tiukan arvokisavuoden keskellä. Helsingissä yleisurheillaan niin EM-jalkapallon kuin Lontoon olympiakisojen puristuksessa. Pihlakoski on vakuuttunut, että kärkiurheilijatkin saapuvat Helsinkiin, vaikka esimerkiksi olympiaisännän huippujuoksijat ovat ilmoittaneet jättävänsä Helsingin kisat väliin.

- Erittäin vahva osanotto on tulossa. Kun olen brittiurheilijoiden kanssa puhunut, niin kaikki ovat tulossa. Jotkut päävalmentajat vielä empivät näitä asioita. Kuten sanottu, britit ovat vähän hysteerisiä Lontoon olympiakisojen suhteen, Pihlakoski totesi.

Lähteet: Jyri Kivimäki, Barcelona

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat