1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Oulu maistuu Hyvinkäälle hyvin

Hyvinkään Tahko nousi avausjakson tappiosta lopulta supervuorovoittoon Riku Rantasen mainiolla välilyönnillä Pattijokea vastaan. Joukkue varmisti samalla runkosarjan viidennen sijan miesten Superpesiksessä. Se merkitsee sitä, että vastaan asettuu puolivälierissä Oulun Lippo. Pattijoki vastaavasti kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Sotkamon Jymyn.

Kuva: YLE

- Aiemmilla kierroksilla, kun peli ei ole sujunut niin asetimme tavoitteeksi vain pelivoiton, sillä vain ne lasketaan tässä vaiheessa kautta. Meille maistuu Oulu hyvin, sanoi Tahkon Sami Sirviö.

- Tämä oli meille hyvä harjoitus kovista vastustajista, jatkoi ykköspalkittu Valtteri Ketonen.

- Hyvinkää on päästänyt vähän juoksuja. Tiedettiin että vähäjuoksuinen kamppailu olisi tulossa. Emme pystyneet murtamaan Tahkon takatilannetta, totesi Pattijoen ykkönen Jussi Kemilä.

Kuudenneksi runkosarjassa sijoittunut Pattijoki kohtaa puolivälierissä Sotkamon.

- Meille oli samantekevää, kuka tulee vastaan. Olemme Sotkamon pari kertaa tällä kertaa voittaneet, mutta yhtä mielellään olisimme ottaneet vastaan Vimpelin tai Oulun, sanoi raahelaisten pelinjohtaja Jarkko Kokko.

Puolivälierät alkavat sunnuntaina. Tahkon kapteenilla Valtteri Ketosella on selvät sävelet tulevasta puolivälierävastustajasta.

- Kaksi kertaa on Lippo voitettu tällä kaudella. Hyvä vastustaja, mutta pelaa ailahtelevaa peliä. Tuntuu ettei oululaisten peli ole aina niin suunnitelmallistakaan, Ketonen sanoo.

Runkosarjan päätöskamppailu tarjosi jännityksen hetkiä lähes kaksituhantiselle hyvinkääläisyleisölle. Pattijoki järjesti otteluun salama-alun ja se meni Sami Lindströmin sekä Pertti Mäkelän lyönneillä johtoon. Tahko kavensi Riku Rantasen lyönnillä, mutta lyöjäjokeri Lindström vei raahelaiset jo 3-1-vierasjohtoon, kun palautusheitto lipesi lukkari Rantasen räpylästä. Kolmannessa vuorossa Riku Tainio nosti isännät peliin mukaan kakkosluukun puhkaisulla, mutta paloi itse niukasti kolmoselle yrittäessään kunnaria. Viimeinen vuoro tahkottiin nollilla, joten avausjakso meni Pattijoelle 3-2.

Toisen jakson alussa Lauri Vierimaan kolmosrajaleikkuri puhkaisi kentän tuloksena 1-0-johtojuoksu, joka jäi jakson ainokaiseksi.

Supervuorossa Pattijoki rakensi kärjellä nopeasti kolmostilanteen, jota pääsivät purkamaan niin Pertti Mäkelä, Marko Rasinkangas, Timo Lemponen kuin Sami Lindströmkin. Tahkon torjui hyökkäykset mallikkaasti ja etenijäjokeri Sami Lassilan irrottua Riku Rantasen nykäyksellä jäivät vierailijat nollille. Isäntien ilon käynnisti lopulta Rantanen, jonka välilyönnin turvin Valtteri Ketonen kiiti kotipesään.

Pattijoen parhaimmistoa oli vaihtajakaksikko Topi Kosonen- Jussi Kemilä, jotka rakensivat varmasti tilanteita. Hyvinkääläisten parhaana palkittiin kaksi juoksua tuonut ja 7/8 kertaa kentälle päässyt Valtteri Ketonen. Myös Lauri Vierimaa kakkoskärjessä esitti miehekkäistä otteita.